Polisen utreder hot mot AIK-anställda

Foto: Peter Wixtröm och Thinkstock.
AIK har polisanmält hot mot en eller flera medarbetare.
FOTBOLL

AIK har polisanmält trakasserier och hot mot en eller flera medarbetare.

Fredrik Gårdare på polisen bekräftar att man utreder det som rubriceras som otillåten påverkan.

– Vi kan bekräfta att vi har en förundersökning och arbetar med ett eller flera ärenden när det gäller otillåten påverkan mot anställda eller andra som har engagemang i AIK, säger Fredrik Gårdare till DN.

AIK har under senaste åren haft ett flertal händelser där hot och påtryckningar förekommit mot medarbetare i klubben.

Färskast är den matchfixningsskandal som rullades upp under årets säsong där målvakten Kenny Stamatopoulos talat ut om att han utsatts för påtryckningar att otillåtet påverka mötet med IFK Göteborg.

Problem som ser ut att fortsätta finnas inom föreningen. DN rapporterar om att AIK nu polisanmält ”ett eller flera ärenden” av det som polisen rubricerar som otillåten påverkan.

”Hot av alla möjliga slag”

– Det är ett samlingsbegrepp för hot av alla möjliga slag, trakasserier, ofredande, skadegörelse och mutor, säger polisen Fredrik Gårdare som bekräftar anmälan.

– Men om den lämnar vi ingen information i och med att den pågår. Det handlar dels om hänsyn till utredningstaktiken, dels om hänsyn till de drabbade.

”Är inte OK”

Utan närmare kontext lade AIK Fotboll i dag ut en text på ämnet på sin hemsida.

”Vi i AIK Fotboll välkomnar en öppen och kritisk debatt och ser gärna att det vi gör granskas och diskuteras utan kruseduller. Oftast fungerar detta väldigt bra, men vi måste alla vara överens om att anonyma hot och trakasserier inte är OK. Det är ett problem som ökar på många håll i samhället och tyvärr även i AIK. Det är något som varken är förenligt med AIK:s grundläggande värderingar eller gör AIK bättre. Tvärtom skapar det i längden en ohållbar arbetssituation för såväl anställda som förtroendevalda.”, skriver man bland annat.

Sportbladet söker AIK:s vd Mikael Ahlerup.

ARTIKELN HANDLAR OM