”Man Uniteds värsta mardröm”

Mason Greenwood väntas inte tas tillbaka in i värmen av Manchester United. Graham Potter står inför en tuff utmaning och en Arsenal-anfallare är bäst i Frankrike.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS: Vad händer med Greenwood?

”Man Uniteds värsta mardröm besannas när utredningen läggs ned – nu måste de navigera ett moraliskt minfält”. Så lyder rubriken i Daily Mail över artikeln om att Mason Greenwood inte längre står anklagad för våldtäktsförsök och misshandel.

För även om 21-åringen går fri – och tekniskt sett kan registreras i truppen – tror få att han har någon framtid i Manchester United. Yttern kommer heller inte träna med laget under klubbens egen utredning, vilken möjligen landar i att Greenwood har svärtat ned sin arbetsgivare tillräckligt för att kontraktet kan brytas.

Mason Greenwoods enda chans till en fortsatt karriär lär vara att flytta utomlands, rapporterar tidningen.

Ian Stirling, styrelsemedlem i Uniteds supporterorganisation, twittrade: ”Aldrig att han bör spela för oss igen”.

PLUS: 70 min bara om Man United med Niva – lyrisk över nyförvärvet


Manchester United-stjärnan Mason Greenwood.
Manchester United-stjärnan Mason Greenwood.

DAGENS PLUMP: Neville i Twitter-storm

Gary Neville skapade uppror i samband med gårdagens nyhet om Mason Greenwood, skriver The Sun. Den förre Man United-spelaren gillade och ska även ha retweetat ett inlägg om spelaren som bland annat löd: ”En oskyldig man, det är allt vi behöver veta”.

Användare på Twitter påpekade att bevismaterialet som lades ut på plattformen för drygt ett år sedan gör det svårt att se Greenwood som helt oskyldig. Kort senare bad Neville om ursäkt och menade att det hela var ett missförstånd, klumpigt och att han självfallet tar ställning mot kvinnovåld.

DAGENS CITAT: Potters dilemma

– Det kommer bli några svåra frågor och samtal eftersom bara elva kan spela, säger Graham Potter om Chelseas januarivärvningar. I övrigt beskrev tränaren Deadline Day som ”lugn”, i alla fall för honom personligen.

Chelsea-tränaren Graham Potter.
Chelsea-tränaren Graham Potter.

DAGENS STATS: Arsenal-anfallaren förbi Mbappé

Samtidigt som Arsenal går starkt i Premier League, går det minst lika bra för en av klubbens adepter på andra sidan kanalen. Folarin Balogun, utlånad till franska Reims, leder skytteligan i Ligue 1 efter ett hattrick mot Lorient. 21-åringens 14 fullträffar innebär att endast två spelare, Erling Haaland (25) samt Harry Kane (16), har gjort fler mål av alla i topp-fem-ligorna.

DAGENS SKADA: Leeds tunga smäll

Rodrigos skada är värre än befarad, rapporterar The Guardian. Anfallaren fick en smäll på fotleden i Leeds FA-cupmöte med Accrington Stanley och beräknas missa de nio kommande matcherna. Dessa inkluderar viktiga möten med lag på undre halvan som Nottingham Forest, Everton, Southampton och Wolves.

DAGENS BESKED: Ståplatser på Wembley

Ståplatser återvänder till Wembley Stadium för första gången på 35 år när Manchester United och Newcastle möts i ligacupfinalen, menar Daily Mail. Klubbarna har getts 867 ståplatsbiljetter bakom vardera mål till matchen den 26 februari.

Experten och tidigare Manchester United-spelaren Gary Neville.
Experten och tidigare Manchester United-spelaren Gary Neville.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN