Klopp om Robertsons utspel: ”Inte hundra procent sant...”

Jürgen Klopp och Andy Robertson är inte helt ense om exakt hur dåliga Liverpool är just nu. Moises Caicedos hopp om en flytt till Arsenal ser ut att vara förgäves och ett underbarn är på Newcastles radar.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SNACKIS: Liverpool ”blir sämre”

Jürgen Klopp gav Andy Robertson halvt rätt och halvt fel gällande påståendet att Liverpool blir sämre.

Klubben åkte ur FA-cupen mot Brighton efter ett segermål i slutminuterna från Kaoru Mitoma. Liverpool har bara vunnit en av sina sex senaste matcher i samtliga turneringar.

– Jag har ytterst besviken. I en klubb som Liverpool förväntar sig fansen mycket och att förlora med matchens sista spark är en stor besvikelse. Vi måste börja vinna matcher. Det är lätt att säga men svårare att fixa, säger Andy Robertson.

– Den här säsongen har inte varit bra nog. Vi ville få till en nystart men det har inte skett. Vi har varit sämre. I ligan har vi inte varit bra nog och nu är vi ute ur båda cuperna.

Jürgen Klopp enligt The Guardian:

– Det är inte hundra procent sant, men inte heller hundra procent fel. Självklart ville vi få till en nystart efter VM. Så här långt har inte detta skett fullt ut, det är helt sant.

PLUS: Fagerlund: Det mest oroväckande med Liverpool


Daily Mails sportetta.
Daily Mails sportetta.

Alla rykten och övergångar på Deadline Day – häng med här


HELGENS STATS: Wrexham går starkt

Hollywood-skådisen Ryan Reynolds Wrexham är första non-league-lag att göra tre mål eller fler i fyra raka matcher av FA-cupen. Liverpool, å sin sida, var två segrar från att vinna kvadrupeln förra säsongen men har nu bara Champions League-titeln kvar att sträva efter. Det kan bli så lite som sju Premier League-lag i femte rundan av FA-cupen, beroende på vad som händer i omspelen.

HELGENS SILLY: Caicedo kan glömma Arsenal-flytt

Moises Caicedo gör allt i sin makt för att få lämna Brighton detta januarifönster och ansluta till ligaledaren Arsenal. Förutom att ha träningsvägrat lämnades ecuadorianen även utanför truppen till helgens möte med Liverpool. The Athletic rapporterar att Arsenals bud på 60 miljoner pund nobbades i fredags och höjdes till 65 miljoner plus fem miljoner pund i bonusar i lördags. Men Brighton är tydliga med att de inte vill sälja mittfältaren.

HELGENS AVTRYCK: PL-klubb visar intresse för underbarnet

I några sekunder under lördagseftermiddagen trodde 15-årige Chris Rigg att han hade dragit in segermålet mot Fulham. Nu dömde VAR visserligen bort Sunderland-spelarens fulträff, men de flesta noterade ynglingens överlaga insats.

Riggs får två dagar ledigt från skolan varje vecka för att kunna träna med Sunderland. Favoritlaget är Newcastle, en klubb som håller ögonen på talangen rapporterar Daily Mail.

HELGENS SEKVENS: Stormade ut efter Ödegaards avhyvling

Albert Sambi Lokonga begav sig raka vägen mot tunneln efter Arsenals FA-cupförlust mot Man City borta på Eithad Stadium. Kort innan hade mittfältaren, som hoppade in för Thomas Partey, fått sig en avhyvling av lagkamraten Martin Ödegaard. Anledningen var att Lokonga lämnade ytor centralt, vilket tvingade norrmannen att tacklas olovligt.

Experterna Ian Wright och Roy Keane var kritiska till Lokongas insats och den sistnämnda anser att det är oroväckande att mittfältaren inte verkar förstå rollen.

HELGENS SVENSKMÅL: Dubbla fullträffar

Stina Blackstenius stod för dubbla mål i Arsenals jättekross mot Leeds i FA-cupen (9–0). Även Lina Hurtig hamnade i målprotokollet i samma match. Julia Zigiotti Olme hade lika roligt och noterades för två fullträffar när hennes Brighton besegrade West Brom med 7–0.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.