Fifa svänger – tillåter regnbågsfärger

Supportrar har inte fått bära regnbågsfärgade kläder eller accessoarer under VM.

Nu svänger Fifa.

Enligt The Independent ska det framöver bli tillåtet.

Fotbolls-VM i Qatar har varit kontroversiellt på många plan. En av många stora snackisar har handlat om regnbågsfärgade accessoarer. Bland annat har lagen förbjudits att bära ”One Love”-bindeln, och dessutom har supportrar med regnbågskläder stoppats av säkerhetsvakter i samband med matcherna.

PLUS: Här är VM-arenorna för 45 000 000 000 kronor

Nu uppges Fifa ha svängt i frågan. The Independent rapporterar att regnbågsfärgade kläder ska bli tillåtet att bära framöver.

Regnbågskläder har konfiskerats

”Fifa har meddelat landslagsförbunden att regnbågsflaggan inte kommer att vara förbjuden vid arenorna under de kommande matcherna”, skriver tidningen.

De olika landslagsförbunden uppges ha visat sitt missnöje, då regnbågsfärgade saker konfiskerats från supportrar tidigare under mästerskapet. Fifa har nu försäkrat landslagen att det inte ska att inträffa igen.

”Sa att han ville skydda mig”

En person som tidigare drabbats är journalisten Grant Wahl, som menar att han blev omhändertagen av säkerhetsvakter i 25 minuter.

”En av säkerhetsvakterna sa till mig att de bara försökte skydda mig från fans inuti som kunde skada mig för att jag hade på mig tröjan”, skrev Wahl på Twitter.

Enligt journalisten fick han sedan en ursäkt av Fifa.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.