Björn Paulsen avgjorde för Hammarby: ”Som jag alltid brukar göra”

Hammarby IF vände och vann med 2–1 mot IFK Norrköping.

Nyförvärvet Björn Paulsen avgjorde med ett distansskott i slutskedet.

– Jag fick chansen och jag tog den – som jag alltid brukar göra, säger matchhjälten till Sportbladet.

Tabellfemman Hammarby tog emot tabellsexan IFK Norrköping hemma på Tele2 Arena.

En svängig match slutade till sist i hemmaseger, 2–1 – efter ett avgörande mål av nyförvärvet Björn Paulsen.

– Jag fick chansen och jag tog den – som jag alltid brukar göra. Vi pratade om det i omklädningsrummet också, att det är typiskt mig. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är också överraskad, säger han till Sportbladet.

Och du blev hjälte?

– Jag är ingen hjälte. Jag tycker att laget är hjälten.

– Alla är fokuserade och jag tycker att laget är hjälten. Det spelar ingen roll vem som gör mål. Vi vill vinna varje match och det gör vi just nu.

Björn Paulsen tog emot en studsande bollen en bit utanför straffområdet och drog till direkt med vänsterfoten – intill Oscar Janssons vänstra stolpe.

Men att det var just mittbacken Björn Paulsen överraskade inte tränaren Milos Milojevic.

– Det är kanske inte vår bästa målchans men Björn gör det på egen kvalitet. Han har gjort det på träningar så det var inte oväntat.

Själv håller Paulsen med sin tränare:

– Ja, det händer. För jag vet var målet står. Jag var anfallare en gång i tiden. När jag får chansen så försöker jag och ibland så går den in och ibland inte.

Är det här vad du har väntat på sedan du skrev på för Hammarby?

– Ja, den känslan jag har inom mig är att jag kan göra det. Jag vet att laget kan göra det och det är det här som fotbollsspelare lever för. Det är känslan av att avgöra i slutet och bli helt galen. Jag kan inte beskriva hur bra det känns. Det är helt fantastiskt!

Darijan Bojanic är inne på samma spår som sin lagkamrat.

– Det kändes som att vi hade tryck hela tiden men att vi inte fick in bollen. Det var ett tag där man kände: ”Fan, det får bli 1–1 för bollen vill ju inte in”, säger han till Sportbladet.

– Men så sätter Björn dit den och jag lovar – känslan var helt otrolig! Det kändes som att man vann en mycket viktigare match än denna. Det var en sådan lätthetskänsla.

För Norrköpings del innebär resultatet en andra raka förlust och att de tappar poäng i den absoluta toppen.

– Den här matchen kunde ha lutat precis hur som helst. Innan de gör sitt mål och efter tycker jag att vi är som absolut startkast i matchen, säger Rikard Norling.

– Men vi är inte riktigt där än. Vi behöver jobba vidare, utvecklas och bli bättre.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.