Bennison hoppas på start: ”Velat visa att jag vill spela”

TOKYO. Kvartsfinalsavancemanget klart och Nya Zeeland i nästa.

Då kan det mycket väl öppnas för trupprotation från förbundskapten Peter Gerhardsson – vilket sannolikt kan öppna för OS-debutanten Hanna Bennison från start.

– Jag hoppas så klart på en start, säger supertalangen.

Det är en samlad och lugn Hanna Bennison som möter pressen på länk från Sendai under söndagsaftonen.

De två inledande matcherna har gett inhopp mot både USA och Australien för Rosengårdstalangen, som gör sitt första stora mästerskap.

– Det har gjort att man kommit in lite mer i det. Har fått känna på tempot och känna hur det är i sådana här matcher. Så lite mer förberedd är man ju, säger Bennison.

Är du nöjd med dina inhopp?

– Ja, det skulle jag ändå säga. Jag har kommit in med mycket energi och varit taggad. Velat visa att jag vill spela. Men jag har inte haft jättemycket boll så också svårt att säga.

Hanna Bennison
Hanna Bennison

”Jag är taggad”

Efter två segrar på två matcher, och med ett tajt matchschema i åtanke, är det inte otänkbart att Hanna Bennison får chansen från start mot Nya Zeeland.

– Det vore jättestort. Det hade varit hur kul som helst att få chansen att spela från start. Det hade varit något som betytt mycket för mig.

Hon vill dock inte förutsätta att hon kommer att roteras in.

– Det har varit kul att jag fått hoppa in i de första två matcherna. Det har känts bra och jag är taggad. Jag vill ju så klart spela men det är väldigt tuff konkurrens.

Att vilja spela är dock ett faktum som gäller även de som startat båda de inledande matcherna.

Alla vill spela

– Som fotbollsspelare vill man alltid spela matcherna. Men de beslut som Peter (Gerhardsson) tar är rätt beslut för de här matcherna, säger vänsterbacken Jonna Andersson.

– Oavsett start och slutelva vi ställer upp med så kommer vi prestera på bra nivå.

Andersson medger dock, generellt, att en roterad startelva mot Nya Zeeland kanske inte hade varit så dumt för att få igång ytterligare spelare.

– Jag tror absolut att om möjligheten finns så är det en bra möjlighet. Ny och fräsch energi hade absolut kunna hjälpa i en sådan här match.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt inför sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.