Sverige efter hyllningarna: ”Fortfarande inte vunnit något”

TOKYO. Dagen efter knallen mot världsmästarna prydde Sverige tidningar, nyhetssändningar och sociala medier.

Men landslaget tar uppståndelsen och det medföljande berömmet med ro.

– Jag tror vi alla känner att det inte var någon ”jättesurprise”, säger Lina Hurtig till Sportbladet.

BBC toppade sin sportsändning med ”OS största knall” under torsdagsmorgonen, NBC:s reportrar har redan korat årets guldfavorit och Megan Rapinoe kallar det ”ett av Europas bästa lag någonsin”.

Det svenska landslaget har nåtts av reaktionerna men svävar inte iväg efter storsegern.

– Klart det blir en hel del när man vinner mot världsmästarna med 3–0 men vi vet att vi måste hålla fötterna på jorden. Vi har fortfarande inte vunnit någonting mer än en match, säger Hanna Glas.

Högerbacken berättar att hon har överösts av grattismeddelanden från vänner, bekanta och andra idrottare i OS-byn.

– Det är så klart jättekul. Det bli ju lite lagkänsla med hela OS-laget, våra svenska medtävlanden har gratulerat och tycker att det är jättekul så det är bara kul att vi kan inspirera, säger Glas.

”Vet vilken kapacitet vi har”

Lina Hurtig menar att hon inte tar del av allt som sägs och skrivs i media utan försöker hålla fokus på själva uppgiften.

Hur känns det att kallas ett av de bästa lagen någonsin av en så stor profil som Rapinoe?

– Ja... Vad ska jag säga. Jag tror vi alla känner att det inte var någon ”jättesurprise” för oss, jag vet vad vi kan, vilken kapacitet vi har. Sen lyckades vi få ut väldigt mycket av det, säger Hurtig.

Lagkamraten Filippa Angeldahl, som gjorde mästerskapsdebut, säger att det är ”stort att hyllas” av Rapinoe men är också inne på att Sverige redan visste vilken nivå de kan hålla.

– Vi inom laget har känt att vi har något riktigt bra på gång, vi vet vilken hög kvalitet vi kan ha på träningar. Så det är kul att de får känna på hur vi utvecklas, säger Angeldahl.

Hon lovar att det inte råder någon hybris inför övriga gruppspelsmatcher mot Australien och Nya Zeeland.

– Alla tjejer som är här är väldigt lojala och har fötterna på jorden. Alla ser längre fram. Men självklart stannar vi kvar och njuter av detta, säger Angeldahl.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.