Stannade i klubben – tack vare Ibrahimovic

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: TT

Anthony Martial ryktades vara på väg bort från Manchester United – men stannade.

Nu avslöjar The Telegraph att det var Zlatan Ibrahimovic som övertalade honom.

Svensken ska ha tagit fransmannen åt sidan och sagt åt honom att lyssna på José Mourinho i stället för sin agent.

Den nuvarande Premier League-säsongen har inte varit någon höjdare i jämförelse med den föregående för Anthony Martial.

Fransmannen var klubbens bäste målskytt med elva fullträffar i ligan och den klarast lysande stjärnan tills en viss svensk dök upp på Old Trafford.

Zlatan Ibrahimovics inträde innebar inte bara att Manchester United fick en ny målkung – han tog dessutom över Martials spelarnummer på ryggen.

Pikade Mourinho och United

Den 21-årige fransmannen har bara gjort 13 framträdanden och nio starter i ligan den här säsongen efter 22 omgångar – och ett utspel från spelarens agent, Philippe Lamboley, riktat mot Manchester United och managern José Mourinho antydde att en utlåning till Spanien mycket väl kunde bli aktuell.

– Vi studerar Sevillaförslaget i detalj. Det är en bra klubb som ligger bra till i La Liga, spelar i Champions League och har en väldigt bra tränare, sa agenten till ABC de Sevilla i december.

Nu återstår bara ett par dagar av januarifönstret och av allt att döma ser Martial ut att bli kvar i ”Red Devils”.

Tog Zlatans plats

Enligt The Telegraph är Zlatan Ibrahimovic en stor anledning till detta. Tidningen skriver att den svenske 35-åringen tog Martial avsides förra månaden och intalade honom att hans karriär skulle tjäna på om han ignorerade influenser utanför klubben och enbart fokuserade på sin tränarens råd.

– Han kommer att spela på söndag och om han spelar strålande så kommer han spela mot Hull i nästa match. Enkelt, sa José Moutinho i veckan.

Med Zlatan på bänken fick Martial chansen som spjutspets i dagens FA-cupmöte med Wigan (4–0) och stod för en fin insats.

Om den var tillräckligt ”strålande” för att starta mot Hull på onsdag återstår att se.

Publicerad:

LÄS VIDARE