Janne: "Det är tråkigt för oss"

FOTBOLL

Norge har presenterat Lars Lagerbäck, 68, som ny förbundskapten.

Därmed lämnar han också uppdraget som rådgivare till Janne Andersson och det svenska landslaget.

– Det är tråkigt för oss, men jag har full respekt och förståelse för att han hoppar på det jobbet, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

I augusti meddelade svenska fotbollsförbundet att Lars Lagerbäck skulle kliva in som rådgivare åt förbundskaptenen Janne Andersson.

Efter drygt sju månader avgår Lasse och presenteras i dag som ny tränare för norska herrlandslaget.

Lagerbäck var kluven över valet.

– Det är klart att jag är kluven att lämna svensk fotboll igen, men jag är väldigt tacksam mot förbundet, Janne och Peter som gav mig chansen att jobba i den här rollen. Janne och Peter har gjort ett jättebra arbete och kommer att klara sig bra utan mig, säger Lars Lagerbäck till svenska fotbollsförbundets hemsida.

”Tråkigt för oss”

Förbundskapten Janne Andersson rekryterade i augusti.
– Det är naturligtvis tråkigt för oss, men jag har full respekt och förståelse för att Lasse antar utmaningen och jag vill verkligen tacka för det han bidrog med till oss och önska honom all lycka till, säger Janne Andersson.

Generalsekreterare Håkan Sjöstrand är inte förvånad över beslutet.

– I vår överenskommelse fanns möjligheten för honom att anta nya utmaningar. Därför var vi medvetna om att det här beskedet kunde komma, säger Håkan Sjöstrand.

Lars Lagerbäck tillträder jobbet den första februari och kommer att leda laget vid deras fortsatta VM-kvalande mot närmast Nordirland i mars.

Foto: TT
Janne Andersson
ARTIKELN HANDLAR OM