Pep Guardiola: ”Det är inte idrott”

Pep Guardiola gör Jürgen Klopp sällskap i kritiken mot Super League-koncepetet.

– Det är inte idrott när det inte spelar någon roll om du förlorar, säger han på en presskonferens – som sedan bröts i förtid av Manchester City.

I går var Jürgen Klopp först av ”Super League-tränarna” att medge att han inte gillar konceptet.

I dag var det Pep Guardiolas tur att kritisera ligan som hans egen klubb vill gå med i.

– Idrott är inte idrott när framgång är garanterad och när det helt saknas relation mellan insats och belöning, säger han på dagens presskonferens.

”Bröts i förtid”

– Det är inte idrott när det inte spelar någon roll om du förlorar och det är inte rättvist om lag som kämpar hårt och vinner inte kan kvalificera sig till turneringen.

Presskonferensen dominerades så klart av frågor om utbrytarligan och flera brittiska reportrar vittnar om hur pressträffen bröts i förtid trots att flera reportrar hade frågor kvar och Pep Guardiola tydligt sagt att han inte har några problem att besvara dem.

”Man City kortade ner Guardiolas presskonferens med många frågor kvar om ESL (European Super League red.anm.) även om han inte hade några problem alls att prata om det”, skriver bland andra Mirrors David McDonnell.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.