Bosse: Det finns en chans

Bäste spelaren och bäste målskytten.

Kan Djurgården hålla kvar i Fredrik Ulvestad?

– Jag hoppas på det. Vi har gärna med oss Ulvestad 2021, säger sportchefen Bosse Andersson.

Kontraktet går ut den här säsongen. Norrmannen har varit tydlig med att han helst lämnar allsvenskan för ett äventyr i en större liga och kan redan förhandla med andra klubbar.

Betyder det att Djurgården gett upp hoppet om sin bästa målskytt 2020? Nyttige Fredrik Ulvestad har spelat sittande mittfältare, box till box-mittfältare, mittback och nu senast offensiv mittfältare mot Sirius där han bjöd på två fina långskott. Totalt sett har han varit lagets bäste spelare 2020 och det är förstås sportchefen Bosse Andersson medveten om.

”Det finns en chans”

Kan han bli kvar i Djurgården?

– Någon chans finns det. Det är ingen hemlighet att hans kontrakt går ut. Vi vill gärna ha kvar honom men vet att han ser sig själv ute i Europa. Det var syftet när han kom till oss i Djurgården och det har vi respekt för.

Men hoppet är definitivt inte kört om en fortsättning, menar Andersson.

– Vi har fört diskussioner. Det har funnits intresse utifrån men han är kvar och slutför säsongen. Vi har gärna med oss Ulvestad 2021 och det är klart att man kan ha förhoppningar på det, även om det kommer bli svårt.

Samma situation som med Karlström

Det påminner inte så lite om situationen med Jesper Karlström. Lagkaptenen ville utomlands förra säsongen men när inget tillräckligt attraktivt bud dök upp så stannade han kvar i Djurgården.

– Det är samma förutsättningar den här gången. Man kan alltid hoppas på Ulvestad. Jag hoppas på det.

Totalt sett är Andersson förstås mycket nöjd med rekryteringen av norrmannen som anslöt till klubben 2018.

– Hans betydelse har varit stor de här åren. Vi har vunnit cupguld och blivit svenska mästare och Fredrik har varit en otroligt viktig fotbollsspelare. Han har höjt oss sportsligt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.