Fotboll

Mbappé har testat positivt för covid-19

Av: 

Emil Eiman Roslund

Petra Thorén

Kylian Mbappé och Victor Lindelöf efter matchen.
Kylian Mbappé och Victor Lindelöf efter matchen.

FOTBOLL

Han sänkte Sverige i lördags.

Nu har Kylian Mbappé testat positivt för covid-19.

Men svenska truppen är lugn.

– Alla är symtomfria och mår bra, säger Sveriges landslagsläkare Anders Valentin.

Frankrikes fotbollsförbund bekräftar på sin hemsida att landets anfallsstjärna Kylian Mbappé har smittats av coronaviruset, trots att han inte har visat några symtom. Testet genomfördes på måndagsmorgonen och visade ett positivt resultat.

– Att Mbappé testat positivt för covid-19 nu betyder inte nödvändigtvis att han var smittsam i lördags. Risken att bli smittad av covid-19 finns framförallt vid långvarig kontakt inomhus, och som bekant är det ju nästan omöjligt att få långvarig kontakt med Mbappé utomhus under en fotbollsmatch, säger Sveriges landslagsläkare Anders Valentin.

– Sålunda bedöms risken att någon av våra spelare skulle ha smittats i samband med matchen som mycket låg. Hela den svenska truppen har dessutom testat negativt inför kommande match, alla är symtomfria och mår bra.

Mbappé ska omedelbart lämna den franska landslagstruppen, som ska möta Kroatien på hemmaplan i morgon, tisdag.

För två dagar sedan spelade 21-åringen mot Sverige på Friends Arena, och gjorde matchens enda mål i franska segern. De två coronavirustesterna som han gjorde före mötet med Blågult var negativa.

”Det är lugnt”

Flera spelare i det svenska laget hade förstås kroppskontakt med den franske anfallaren under matchen, men Isaac Kiese Thelin – som följde matchen från läktaren – tror inte att beskedet leder till oro i spelartruppen.

”Angående Mbappé tror jag faktiskt att spelarna är lugna, det ska nog mycket till för att bli smittad och de följer alla restriktioner vi har fått, så jag tror att det är lugnt”, skriver MFF-anfallaren i ett meddelande till Sportbladet.

Mbappé satte matchens enda mål.

Sjunde fallet på kort tid

Mbappé är den andra spelaren att lämna det regerande världsmästarlandslaget under detta landslagsuppehåll – två dagar före mötet med Sverige skickades andramålvakten Steve Mandanda hem på grund av resultatet av sitt coronatest.

Nyligen har sex klubbkamrater till Paris Saint-Germain-anfallaren testat positivt för coronaviruset: Neymar, Angel Di Maria, Leandro Paredes, Keylor Navas, Mauro Icardi samt Marquinhos har drabbats. Paredes, Neymar och Di Maria ska ha varit på Ibiza innan testerna gjordes.

 

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Fotboll

LÄS VIDARE

Frändén: Till slut ställde de PSG shejk mate

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Kylian Mbappé

Coronaviruset

Mauro Icardi

Ligue 1

Keylor Navas

Angel Di Maria