Gustavsson lämnar Bajen – tar över Australien

Tony Gustavsson lämnar Hammarby efter årsskiftet.

47-åringen har presenterats som blivande förbundskapten för Australiens damlandslag.

– ”The Matildas” har potential att bli en av de bästa lagen i världen och det är en av anledningarna till att jag ville ta det här jobbet, säger Gustavsson.

Tony Gustavsson ledde USA till såväl OS- som VM-guld som assisterande till först Pia Sundhage och sedan Jill Ellis.

Nu är den meriterade svensken klar för nya utmaningar, som ny förbundskapten för Australiens landslag.

”Redo för det här”

– Jag har varit i miljöer som kräver framgång och känner att mina 21 år som tränare har gjort mig redo för det här. ”The Matildas” har potential att bli en av de bästa lagen i världen och det är en av anledningarna till att jag ville ta det här jobbet, säger Gustavsson på en presskonferens.

Gustavsson blev så sent som för en månad sedan klar för jobbet som individuell tränare för Hammarbys herrlag. Ett uppdrag han nu lämnar vid årsskiftet.

”Hade velat förlänga”

– Tony har kommit in med stor energi och ett starkt engagemang, och har verkligen bidragit inom de områden vi såg behov av att förstärka i vår verksamhet. Vi tecknade ett avtal som sträcker sig året ut, men med tanke på allt det Tony har att erbjuda i fråga om kompetens och erfarenhet hade vi verkligen velat förlänga avtalet med honom. Nu blir det tyvärr inte så, säger sportchef Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Gustavssons kontrakt gäller till 2024 och han kommer därmed att leda The Matildas under hemma-VM 2023.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN