Legendarens stora hyllning till Zlatan

”Kan spela tills han är 50”

Fransesco Totti tror att Zlatan har många bra år kvar.
Fransesco Totti tror att Zlatan har många bra år kvar.

Vid 39 års ålder gör Zlatan Ibrahimovic succé i Serie A.

Det imponerar på en av italiensk fotbolls största spelare genom tiderna – Francesco Totti.

– Det är ett nöje att se honom eftersom han är snygg, stark och fysiskt bra, säger Totti.

I samband med att Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic – som har spelat med Zlatan i Inter – släppte sin självbiografi ”Mitt livs match” fanns Zlatan med i ett videosamtal.

Och det var en stjärnspäckad kvartett som samtalade. Förutom Mihajlovic och Zlatan var även Roberto Mancini och Francesco Totti med.

”Kan spela med ett ben”

Och den sistnämnde skrädde inte på orden när han pratade om Zlatans succé i Milan och Serie A.

– Han kan spela med bara ett ben nuförtiden. Han kan spela tills han är 50 år, säger Totti i ett klipp från samtalet på Gazzetta dello Sport.

– Det är ett nöje att se honom eftersom han är snygg, stark och fysiskt bra. Han väljer lösningar som man inte förväntar sig, med ett rörelsemönster som är ovanligt. Jag är stolt att se honom spela och hoppas han har mycket tid kvar på planen, säger Totti.

Legendar i Roma

Även Francesco Totti har en lång och framgångsrik karriär.

Han var lagkapten för Roma sedan 1998 och är ensam i Serie A:s historia om att ha gjort 250 ligamål för en och samma klubb. Totalt spelade han över 600 ligamatcher för Roma innan han slutade 2017 som 40-åring.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.