Kopparbergs/Göteborg nära samarbete med Häcken

Kopparbergs/Göteborg blir kvar i damallsvenskan.

Enligt Sportbladets uppgifter är ett samarbete med Häcken nära.

”Vi bevakar frågan. I övrigt inga kommentarer”, skriver Häckens ordförande Anders Billström i ett sms.

SM-guldvinnaren Kopparbergs/Göteborg ska fortsätta sin elitverksamhet, som klubben lade ner för bara några dagar sedan. Men klubben menar att den måste integreras i en större förening.

Ordförande Peter Bronsman ville inte kommentera vilken, endast att det fanns jättebra alternativ för Göteborg. Nu kan Sportbladet avslöja att Kopparbergs/Göteborg är nära att samarbeta med Häcken.

”Vi bevakar frågan. I övrigt inga kommentarer”, skriver Häckens ordförande Anders Billström i ett sms.

Har öppnat för det

Klubbchef Marcus Jodin sade häromdagen till Göteborgs-Posten att han och Häcken ”inte stänger några dörrar” gällande ett potentiellt övertagande av Kopparbergs/Göteborg.

– Jag skulle väl säga att det generellt sett från min och klubbens sida, inte ska uteslutas någonting förrän man har all fakta på bordet. Det är samma sak här. Därför tänker jag inte utesluta att det är något som vi tänker titta på, sade han då.

Oklart med namnet

Vad namnet blir på laget som har den damallsvenska platsen är i nuläget oklart.

– Vi kommer att spela i damallsvenskan med rätt förutsättningar och rätt framtidsanda. Men i vilka dräkter vi kommer spela i vet vi inte, säger klubbens ordförande Peter Bronsman.

BK Häckens damlag spelar i dagsläget i division 2 nordvästra Götaland.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.