Åklagaren yrkar på 4,5 års fängelse för elitdomaren

Publicerad 2020-12-22

Idag avslutades förhandlingarna i Göteborgs tingsrätt.

Åklagaren Martin Elofsson yrkar på 4,5 års fängelse för elitdomaren.

Dom faller 8 januari klockan 11.00.

Följ ämnen

Domaren som även dömt internationella matcher är åtalad för flera fall av grova romansbedrägerier och idag avslutades förhandlingarna i Göteborgs tingsrätt.

Åklagaren Martin Elofsson yrkade på ett långt fängelsestraff.

– Min uppfattning är att samtliga de brott jag åtalat huvudmannen för är bevisade. Det handlar om flertalet grova bedrägerier och ett fall av bedrägeri. Det är allvarlig brottslighet som resulterat i stor skada för målsägandena. Jag har yrkat på ett fängelsestraff om 4,5 år, säger Martin Elofsson.

Enligt rättens ordförande, rådman Christina Brockmeyer, meddelas dom 8 januari klockan 11.00.

Flera utredningar

Samtidigt pågår ytterligare en förundersökning om spelfuskbrott. Polisen misstänker att domaren via en bulvan har spelat på allsvenska matcher han själv dömt, bland annat hösten 2017.

– Det pågår en förundersökning avseende spelfusk eftersom vi misstänker att han spelat på matcher som han själv dömt. Att utredningen pågår betyder att det föreligger sekretess och att jag i nuläget inte kan lämna fler uppgifter än så, säger Martin Elofsson.

I förra veckan stängdes domaren av i 15 månader av Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd. Via Svenska Spel framkom att han bettat på 80 allsvenska matcher vilket inte är tillåtet (egen serie).

Sportbladet har varit i kontakt med elitdomarens advokater som inte velat ge några kommentarer.

Under förhandlingarna har elitdomaren själv tagit upp frågan om han spelat på matcher han själv har dömt.

– Det har jag inte gjort, har han då sagt.