Klubben i kris – då lovades de miljoner

Ekdals och Holtbys löner avslöjade

Foto: TT
Albin Ekdal.
FOTBOLL

Hamburger SV är i kris.

Klubben haltar i Bundesliga och nu avslöjar Der Spiegel att den ekonomiska situationen förra året var så ansträngd att ledningen övervägde att sälja spelare till skandalomsusade Doyen Sports.

Samtidigt skrev klubbledningen lukrativa kontrakt med Lewis Holtby och svensken Albin Ekdal.

Hamburger SV ligger näst sist i Bundesliga med ynka tio poäng efter 15 matcher. En förklaring är klubbens svåra ekonomiska situation de senaste åren.

Skulle få 120 miljoner

Nu avslöjar Der Spiegel, via läckta dokument från Football Leaks, att problemen varit så svåra att klubben i mars 2015 diskuterade med skandalomsusade investeringsfirman Doyen Sports. Förslaget handlade om att Doyen skulle betala motsvarande 120 miljoner kronor för delägande i Pierre-Michel Lasogga, Cléber, Jonathan Tah och Maximilian Beister.

Något som till sist röstades ner av klubbledningen.

Uppgifterna återges av bland andra lokaltidningen Hamburger Morgenpost som också häpnar över andra fakta i de läckta dokumenten. De om lönerna som skrevs i Hamburger SV samtidigt som klubbens ekonomi hotades dess existens.

Ekdals lön: 25 miljoner

Lewis Holtby, som värvades från Tottenham 2015, har enligt tidningen en grundlön på motsvarande 34 miljoner kronor per år – kryddat med bonusar som förra året lyfte 26-åringens ersättning till 40 miljoner kronor. Detta i ett lag som nu krigar för överlevnad i Bundesliga.

En annan spelares lön berörs också, svensken Albin Ekdals. 27-åringen skrev även han på för klubben 2015 och garanterades då en årslön på 25 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM