”Kan aldrig säga att man är bajare men...”

avFrida Fagerlund, Per Bohman

Efter segern mot Örebro är Djurgården endast fyra poäng efter Malmö.

Nu sätter tabelltvåan hoppet till värsta rivalen i jakten på guldet.

– Klart att man hoppas på Hammarby i morgon, säger Jonas Olsson.

Två distansskott, en soloprestation och en väl förvaltad straff senare kunde Djurgården ta tre nya poäng hemma mot Örebro.

Det var Kim Källström som inledde målskyttet i den första halvleken efter en riktig drömträff. Ytterbacken Felix Beijmo ökade sedan på till 2–0 strax innan paus.

Nahir Besara tillförde en del spänning när han dundrade in en frispark en bra bit utanför Djurgårdsmålet i den andra halvleken.

En riktigt läcker fullträff som Andreas Isaksson var chanslös på.

– Det blir väl lite nerv där ett tag. Men sedan stänger vi matchen, säger målvakten.

Eriksson dubbel målskytt

Djurgårdens replik kom nämligen kort därefter. Först rann Magnus Eriksson igenom hela ÖSK-försvaret innan han snyggt rullade in 3–1.

Kort därefter tilldelades hemmalaget straff efter att Gustav Engvall gjorts ner inne i boxen. Eriksson var säker från straffpunkten när han slog in sitt andra mål för dagen, 4–1.

– De ligger tvåa i allsvenskan, det gör de eftersom de är bra, säger ÖSK:s Nordin Gerzic, som besegrade MFF så sent som förra omgången.

Tycker du Djurgården är bättre än MFF?

– Det är svårt att säga, Malmö leder. Tabellen ljuger aldrig.

Nu är MFF, som har fått ligga ensam i toppen större delen av säsongen, plötsligt inom räckhåll. Djurgården ligger endast fyra poäng bakom, dock med en match mer spelad.

Hoppet sätts därför till största rivalen Hammarby. De grönvita ställs mot serieledaren under söndagen på Swedbank Stadion.

– Klart vi vill att Malmö ska förlora, säger Andreas Isaksson och förklarar:

– Det handlar trots allt om att vinna serien. Vi fokuserar bara på nästa match, det är det enda vi kan påverka. Sedan måste ju Malmö tappa poäng, och vi har inte heller råd att tappa fler.

Du tror inte att Bajen lägger sig?

– Haha nä, de är professionella. Så det tror jag inte.

”Skickade en gliring till ’Mackan’”

Magnus Eriksson gjorde sitt för att försöka psyka sina gamla lagkamrater inför mötet.

– Man kan aldrig säga att man är bajare men vi sätter ju lite press på Malmö nu. Jag skickade en gliring till "Mackan" (Markus Rosenberg) och han kändes inte jättenervös över den, vi får se om det blir andra bullar i morgon, säger han.

Vill du avslöja vad det var för gliring?

– Nej, det var en hård jargong mellan oss. Jag frågade om han kände flåset bakom och det gjorde han väl inte riktigt. Men det här bådar gott.

Mittbacken Jonas Olsson håller med om att det är dags att lägga Stockholmsrivaliteten åt sidan för en kväll.

– För Malmö har ju darrat lite, även om de är förtjänta att ligga där de ligger. Jag tror dock att de känner flåset, säger Olsson som håller på Bajen under söndagen:

– Ja, det är klart att man hoppas på Hammarby, även om det är svårt där nere på Swedbank. De får gärna ge oss hjälp.

Foto: Bildbyrån
ARTIKELN HANDLAR OM