Två skadade efter fall från läktaren

Foto: C more
FOTBOLL

Obehagliga scener utspelade sig inne på Gamla Ullevi när IFK Göteborg slog AIK med 2-1.

Två åskådare skadade sig.

– Båda åkte i väg med ambulans, IFK Göteborg säkerhetschef Mike Sahlenius.

Det var C More som först rapporterade om incidenterna, strax efter slutsignalen. Programledaren Lasse Granqvist uppfattade att två personer hade skadat sig inne i arenan.

– En av dem var på läktaren och fick läkarvård. En annan person har legat livlös efter ett fall från läktaren. Det var ett handlöst fall och han tycktes medvetslös efter fallet, som kan ha varit på cirka fyra meter, säger Granqvist.

”Inga brott”

Lite senare bekräftar IFK Göteborg säkerhetschef Mike Sahlenius att två personer har skadat sig.

– Två saker har hänt. Ett fall på bortasektionen. Skallskada. Personen blev därefter bortförd med ambulans. Inget brott eller så. Han ramlade på själva läktaren, på trapporna. En annan person ramlar ner från sin läktare ner på planen. Men det är inte lika illa med den personen. Båda åkte i väg med ambulans. Inga brott, bara olycksfall, säger Sahlenius.

”Var läskigt”

AIK:s SLO Tobias Larsson (Supporter Liaison Officer, länk mellan fansen och klubben).

– Dels hade vi en kille som fick någon form av epileptiskt anfall, dels en kille som rasade ner från läktaren när vi… ja, nästan kvitterade på slutet. Det såg faktiskt ut som att han fått något slags anfall också, han verkade vara medvetslös redan i luften. Det var från nedre etage, men ändå tre-fyra meter och stenhårt underlag, men han landade ganska platt. De fixerade nacken på honom och tog honom till sjukhus.

Var han vid medvetande då?

– Ja, han kvicknade till efter en stund. Men det var läskigt. Det var faktiskt en till som föll ner, så han var den andre. Och någon annan skar upp handen, så att det sprutade blod. Det var alla sådana saker på en gång. Det brukar aldrig hända.

Men man vet inte hur allvarligt det är med han som föll?

– Nej, nej. De får undersöka honom och se. Men det var egentligen inga fotbollsrelaterade olyckor, utan bara märkliga händelser.

ARTIKELN HANDLAR OM