”Fått alla andra att se dumma ut”

Profilen varnar: Storklubbarna kan tvingas betala ett högt pris

Foto: Seth Wenig / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

PL-jättarnas sömniga agerande på transfermarknaden kommer att stå dem dyrt.

Det säger Robbie Fowler och hyllar redan nu Everton som sommarens stora vinnare.

”Jag tror att affärerna på Goodison tagit de andra stora klubbarna lite på sängen och satt ljuset på andras misslyckanden”, skriver Fowler i sin spalt i Mirror.

Davy Klaassen har hämtats in från Ajax för 260 miljoner kronor, Jordan Pickford från Sunderland för 275 miljoner, Michael Keane från Burnley för ytterligare 275 miljoner, Sandro Ramirez från Malaga för 57 miljoner och framtidsmannen Henry Onyekuru från belgiska Eupen för 75 miljoner. De fem värvningarna gör Everton till den flitigaste klubben i Premier League på sommarens transfermarknad.

”Tagit de andra på sängen”

Nu hyllas klubbledningen för sitt snabba agerande av Robbie Fowler, den förre anfallsprofilen som annars har sina starkaste klubbsympatier hos rivalen Liverpool.

”Jag tror att affärerna på Goodison tagit de andra stora klubbarna lite på sängen och satt ljuset på andras misslyckanden”, skriver Fowler i sin spalt i Mirror.

Fowler bygger sitt argument på att priserna på spelare bara kommer öka ju längre sommaren lider. Därmed kan Everton ha gjort smarta affärer – trots att andra säkert kan mena att kritik om att klubben värvar onödigt dyrt inhemskt också kan vara motiverad.

”Fått dem att se dumma ut”

”De har tagit ledningen i kampen med de andra Premier League-klubbarna och till och med fått dem att se dumma ut”, skriver Fowler och fortsätter:

”Jag tror ärligt talat att det inte bara är smart utan avgörande att göra affärerna tidigt på sommaren eftersom priserna kommer gå igenom taket när fler övergångar går igenom. Så fort den första riktigt stora affären är klar – kanske när Everton säljer Lukaku – kommer det påverka alla andra affärer. Om han går för 80-90 miljoner pund (880-990 miljoner kronor), och om Mbappé går för 125 miljoner pund (1,38 miljarder kronor), kommer de andra priserna också öka.

Robbie Fowler skickar också en rejäl känga mot de riktigt stora PL-jättarna.

”Manchester United har inte gjort mycket ännu, Chelsea har inte gjort någonting och inte Arsenal heller. De kan tvingas betala ett högt pris för det”.

ARTIKELN HANDLAR OM