Profilens hyllning efter målshowen

Foto: Bildbyrån
Magnus Eriksson toppar skytteligan med sina åtta mål.
FOTBOLL

Snacka om lekstuga.

Djurgården krossade Kalmar FF med 4-1 efter två nya mål av mittfältaren (!) Magnus Eriksson, som nu leder skytteligan – och jämförs med Arjen Robben.

– Det rullar på, säger han lite blygsamt.

Fansen hade väntat i prick en månad på att få se allsvensk fotboll igen och med tanke på vad de fick se var det nog värt all väntan.

I den första matchen efter sommaruppehållet visade nämligen Djurgården upp sig från sin allra bästa sida och formligen pulvriserade Kalmar FF, med comebackande Nanne Bergstrand vid rodret.

Magnus Eriksson inledde målskyttet i den 37:e minuten då han vände inåt i banan – och knorrade in bollen i målvaktens bortre hörn.

”Är kanske lite likt...”

Ett mål som förre Djurgårdsprofilen Jan Tauer tyckte påminde om Bayern München-stjärnan Arjen Robben.

”Man måste säga att Magnus Erikssons mål är Arjen Robben-klass”, skriver Tauer på twitter.

– Tufft att jämföras med Robben. Han är en bra spelare. Men visst, målet är lite likt kanske, säger Eriksson.

Kalmar kvitterade sedan på straff (orsakad av nyss nämnde Eriksson) – men därefter tog Djurgården kommandot igen och iscensatte ytterligare tre klassmål.

”Bara att fortsätta”

Othman El Kabir prickade in 2-1-målet rakt i krysset och spelade sedan fram Magnus Eriksson till hans åttonde (!) mål för säsongen, vilket innebär ensam skytteligaledning.

– Det rullar på. Jag kommer i bra lägen hela tiden, så det känns bra. Formen är bra och det har den varit hela våren också, så det är bara att fortsätta, säger Eriksson.

I den 84:e minuten fick även Gustav Engvall skriva in sig i målprotokollet och fullborda krossen till 4-1.

– Jag kämpade på ganska hårt mot deras backlinje, försökte trycka ner den. Jag fick inte så mycket bollar att jobba på, men sen kom läget och jag får på en bra touch och en bra halvvolley, så det var ett fint mål, säger Engvall.

Han är utlånad till Djurgården från engelska Bristol och har ingen aning om vad som händer härnäst.

– Det undrar jag också… Ärligt talat, jag vet inte. Det senaste jag hörde var att jag ska med Bristol till träningslägret den 17 juli. Sen vet jag inte vad som händer.

Vad vill du?

– Jag känner att vi kan vinna matcher med Djurgården, att vi kan vara med i toppen och att jag bidrar. Så jag skulle gärna vara kvar, säger Gustav Engvall.

”Är enormt viktigt”

Glada miner i Djurgården, alltså.

Kalmar däremot, har en hel del att fundera på.

– Det är enormt viktigt för oss att det blir en utveckling i vårt försvarsspel, över hela banan. Det är en stor orsak till att vi ligger där vi ligger (på 14:e plats), säger Nanne Bergstrand.

– Fördelen är att jag har haft 12-13 av de här spelarna tidigare och det gör omställningen lite lättare. Tiden talar för oss, säger Nanne.