Officiellt: Floppvärvningen lämnar AIK

avPelle Strandman

Foto: Jonas Ekströmer/TT NYHETSBYRÅN

Nej, det blev sannerligen ingen succé för AIK:s nyförvärv Sulejman Krpic.

Nu återvänder anfallaren till bosniska FK Sloboda Tuzla.

Detta meddelar klubben på sin hemsida.

Ända sedan den allsvenska starten i våras har det vart hårda omdömen riktade mot AIK:s nyförvärv Sulejman Krpic.

Anfallaren har inte kommit till sin rätt i Sverige och har förutom det faktum att det inte blivit några mål framåt även kritiserats hårt för sitt spel i övrigt.

Nu står det klart att 26-åringen och AIK går skilda vägar.

Krpic återvänder permanent till Sloboda Tuzla i Bosnien där han kom ifrån i vintras och tidigare spelat i tre säsonger. Det nya kontraktet sträcker sig till 2019, något som klubben meddelar på sin hemsida.

Velat lämna

Att spelaren ville lämna AIK stod klart redan i mitten på juni då han talade ut om sin situation i bosnisk media. Samtidigt sa sportchefen Björn Wesström till Sportbladet att man inom klubben arbetade på att få till en lösning.

Även vid sidan av planen har Krpic haft det motigt och stått åtalad för misshandel i sitt hemland Bosnien, ett brott han erkände i början av juni.

Krpic inledde den allsvenska säsongen med att starta fyra matcher för AIK. Efter det fick spelaren betydligt mindre speltid och har bara fått göra två inhopp.

Den allsvenskan femman har haft en snål målskörd efter 13 omgångar och hoppas nu att det i stället ska lossna framåt med nyvärvade argentinaren Nicolás Stefanelli.

ARTIKELN HANDLAR OM