Marcus Berg fixade tredje raka med klassmål

VARBERG/STOCKHOLM. IFK Göteborg hakar på i toppen av tabellen.

Marcus Berg svarade för ett klassmål i västderbyt mot Varberg och fixade lagets tredje raka seger.

– Vad är det för avslut asså, wow, säger Discoverys expert Nordin Gerzic när anfallaren pricksköt in sitt andra för kvällen.

IFK Göteborg har gett sig in i toppstriden på allvar. Efter storseger mot Varbergs BoIS i västderbyt passerar laget Malmö FF i tabellen.

– Jag tycker inte det är något snack idag. Första halvlek är sådär, men i andra halvlek kör vi över dem. Jag tycker vi gör det bra och vinner med 4–0, det är skönt, säger Marcus Berg efter matchen.

PLUS: Allsvensk panel: ”DET gör Blåvitt till något helt annat”


Förutom att Berg hade ett jätteläge i inledningen av matchen, som tvingade målvakten Fredrik Andersson till en benparad, så var det Varberg som inledde starkast.

Vid flera tillfällen tvingades Warner Hahn till kvalificerade räddningar och hyllades av nyss nämnda expert.

– Det är en otroligt bra målvakt. Jag tyckte han började lite tveksamt i IFK men har växt ut till en av allsvenskans bästa målvakter, säger Gerzic.

Hyllar lagkamraterna

Blåvitt växte in i matchen och i halvlekens slutminuter kom målet. Johan Bångsbo spelade fram Hussein Carneil som gjorde sina försvarare och serverade Marcus Berg i straffområdet.

– De vågar mycket, det är bra. Vi har sagt att även om man misslyckas ibland så är det bara fortsätta. De är superduktiga, hyllade Berg sina unga lagkamrater.

Stod för ett klassmål

I den andra halvleken var det Blåvitt för hela slanten som radade upp målchanser. När klockan nästan hade slagit 60 minuter så höll sig Marcus Berg framme igen. Han fick bollen av Kevin Yakob och skickade in ett klassmål.

– Vad är det för avslut asså, wow. Fredrik Andersson kan bara stå och kolla, säger Nordin Gerzic.

Berg hade också chansen på ett hattrick när han bombade en boll mot Fredrik Andersson, men istället var det Gustaf Norlin som gjorde 3–0 innan Kevin Yakob fastställde slutresultatet till 4–0.

Blåvitt går därmed från matchen med tre raka nollor i bagaget.

– Det känns härligt med tredje matchen i rad. En viktig match väntar så det är bra för självförtroendet. att vi kan hålla nolla och göra fler än två mål i en match, säger Hahn efter matchen.

Marcus Berg.
Marcus Berg.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.