Fridolina Rolfös stora besvikelse: ”Kräver mycket mer”

Besvikelsen är fortfarande stor två dagar efter finalen i Champions League.

Fridolina Rolfö fick inte heller vara kvar på planen när Barcelona förgäves försökte komma ikapp Lyon.

– Det är klart att man vill spela hela matchen. Jag kände mig pigg och kände att jag hade ett momentum, säger Rolfö.

Följ ämnen i artikeln

Efter en säsong med idel framgångar skulle allt krönas med en seger även i Champions League-finalen.

Men Barcelona förlorade med 3–1 mot Lyon och finalen slutade i besvikelse för Fridolina Rolfö och hennes lag.

– Det är okej. Besvikelsen är kvar i en. Men så är det..., säger Fridolina Rolfö till Sportbladet två dagar senare.

Hon beskriver dagarna efter finalen som ”otroligt tunga”.

– Det har varit en lång och bra säsong och man vill avsluta på ett bra sätt. Så förlorar vi en final och kommer inte upp på nivån vi önskar. Då blir det en stor besvikelse.

Fridolina Rolfö efter finalen

Fridolina Rolfö har svårt att förklara varför Barcelona inte kom upp på sin vanliga nivå – nivån som ledde till 30 raka segrar i ligan.

– De vann mer boll, de var mer aggressiva, säger hon och fortsätter sedan:

– Min känsla är att vi underpresterade, vi kom inte upp i den nivån vi brukar vara på. Sedan möter vi ett mycket bättre fotbollslag än vi har gjort tidigare på säsongen, så jag vet inte om de var bättre än vi eller om vi hade en dålig dag. Men vi kräver mycket mer av oss själva.

Vad tycker du om din egen insats?

– Efter en sån match försöker man alltid gå till sig själv. Jag funderar på vad jag kunde ha gjort bättre för att hjälpa laget. Defensivt kändes det ändå okej och jag är nöjd med min prestation där men jag hade velat få ut mer offensivt.

Besvikelsen hos Rolfö är stor efter finalförlusten i CL.
Besvikelsen hos Rolfö är stor efter finalförlusten i CL.

”Helt felaktigt byte”

I SVT:s tv-sändning av finalen var experten Markus Johannesson kritisk mot Barcelonas tränare Jonatan Giráldez när denne bytte ut Fridolina Rolfö med en kvart kvar.

– Jag tycker det här är ett helt felaktigt byte i det här läget. Det är hon som ligger bakom inläggen och det är på den ytan Barcelona behöver anfalla, sa Johannesson.

Rolfö själv säger att hon hade kunnat spela vidare.

– Det är klart att man vill spela hela matchen. Jag kände mig pigg och kände att jag hade ett momentum och ville fortsätta spela. Men det är alltid upp till tränaren, han tar beslutet. Det är klart att man vill spela hela matchen men det fanns inget att göra åt det, säger hon.

En titel återstår fortfarande att jaga för Barcelona. Laget spelar semifinal borta mot Real Madrid i spanska cupen under onsdagskvällen.

– Vi vill ha revansch för det som vi inte lyckades med i helgen. Nu går vi för de här två matcherna och att avsluta på bästa sätt, säger Rolfö.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.