Kaptenens blunder i rekordmatchen – glömde fansen

Första allsvenska målet. Inför rekordpublik.

Då glömde Hammarbys lagkapten bort fansen.

– Jag vet inte vad som flög i mig, säger Alice Carlsson.

Madelen Janogy gav Hammarby ledningen med 1–0 i den första halvleken. I inledningen av den andra så slog hon ett inlägg från höger, mot den bortre delen av straffområdet.

Det var stökigt framför Majasaari i AIK-kassen och Carlssons första nickförsök gick inte, men på returen så satt den där. Precis framför Bajenklacken.

– Jag brukar säga att jag snittar ett mål per säsong och det fick jag ju göra idag. Att göra det i den här matchen var pricken över i, säger hon.

”Var bara så jävla glad”

Det var dessutom Carlssons första mål i damallsvenskan. Mitt i all eufori glömde lagkaptenen bort att hon redan befann sig precis framför sina fans. I full fart började hon istället att springa mot mittcirkeln.

– Haha jag vet. Jag vet inte vad som flög i mig. Jag var bara så jävla glad så jag visste inte var jag skulle ta vägen. Så hade jag min familj därborta på långsidan så det var de första som kom i tankarna, säger Carlsson. 

Mittfältaren Emma Jansson, som senare själv fastställde slutresultatet 4–1 på straff, försökte stoppa sin kapten.

– Ja, alltså jag sa det till henne att där är fansen, skrattar Emma Jansson och visar hur hon pekade mot kortsidan där Hammarbyklacken huserade 

– Men alla firar på olika sätt.. 

Helt slut efter löpningen

Med händerna formade som ett hjärta vände sig Carlsson mot långsidan, den där familjen satt.

– Det är klart att jag borde firat mer med fansen. Sen var jag helt slut efter den löpningen också så jag kanske skulle stannat där nere. 

Det kanske blir så när man inte är så van att göra mål?

– Man önskar kanske att man var lite mer kylig och bara gjorde den här, säger hon och visar en knuten näve.

– Men känslorna tar över. 

Efter så fick hon dock chansen att fira rejält med både familj, fans och lagkamrater.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.