Hammarby IF

Stefan Billborn bryter tystnaden: ”Fått klä skott för vissa saker”

Av: 

Fredrik Andersson

Stefan Billborn.
Stefan Billborn.

FOTBOLL

Stefan Billborn har inte uttalat sig sedan han fick sparken från Hammarby.

Förrän nu.

– Man måste gå vidare, jag blir inte bättre av att älta det, säger han till Discovery.

Det har gått drygt fyra månader sedan Stefan Billborn, 48, fick sparken av Hammarby – kort efter att klubben vann sin andra titel någonsin (svenska cupen).

Billborn har valt att inte uttala sig i media sedan han fick lämna klubben, men nu tar han bladet från munnen i en intervju med Discovery.

– Jag har investerat jävligt mycket engagemang och känslor i Hammarby, men man måste gå vidare också. Jag måste gå vidare. Jag blir inte bättre av att älta det. Man lär sig, man lär sig hur den här branschen fungerar, man lär sig att det finns massa olika viljor som drar. Det är lite som att vara i ett politiskt parti många gånger. Du måste fronta massa saker som du kanske inte är helt okej med, säger han.

– För man har en arbetsgivare att vara lojal mot. Och det är också viktigt för mig, jag kommer förhoppningsvis få jobb i en annan klubb och då vill jag att de ska känna att jag är lojal mot dem också. Jag tror inte det gagnar någon att jag är ute och talar om vad jag inte tycker fungerade i Hammarby. Jag är klar med det, men jag har lärt mig massa saker.

Fått två erbjudanden

Billborn fortsätter:

– Först så tror jag att jag inte riktigt fattade. Man har den här känslan, du vet när det börjar bli tyst runt omkring dig och det var det länge – och jag visste också att jag internt hade fått klä skott för vissa saker som inte var helt på mig.

48-åringen har sedan han fick sparken från Hammarby ännu inte gjort klart med något nytt tränaruppdrag, men för Discovery bekräftar Billborn att han har fått två konkreta erbjudanden ”som inte känts hundra”.

Billborn har tidigare varit tränare för Brommapojkarna samt assisterande tränare för Sveriges U21-lag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF

Allsvenskan i fotboll

Fotboll