Fotboll

Surinams vicepresident utreds – delade ut pengar i omklädningsrummet

Av: 

Simon Eld

FOTBOLL

Surinams 60-årige vicepresident Ronnie Brunswijk tog ut sig själv i 16-delsfinalen i Concacaf league.

Efteråt delade han ut pengar i motståndarnas omklädningsrum.

– Ärendet har tagits vidare till Concacafs disciplinära nämnd som ska starta en utredning, skriver CONCACAF i ett pressmeddelande enligt The Athletic.

Det blev en händelserik kväll för Surinams vicepresident Ronnie Brunswijk när han snörde på sig skorna och gjorde debut i 16-delsfinalen av Concacaf league.

Olimpia från Honduras mötte Inter Moengotapoe från Surinam i turneringen som är Nordamerikas motsvarighet till Europa League.

Matchen slutade 6–0 till Olimpia, men det som fick mest uppmärksamhet var Surinamlagets kapten. Ronnie Brunswijk, ägare av klubben tog 60-åringen ut sig själv som lagkapten och klev ut på planen för att bilda anfallspar med sin son. Men hans händelserika kväll tog inte slut där.

Van vid blåsväder

Efter matchen spreds det bilder på sociala medier på vicepresidenten i motståndarnas omklädningsrum. På bilderna kan man se Ronnie Brunswijk dela ut något som ser ut att vara pengar till motståndarlaget.

The Athletic skriver att Concacaf nu har inlett en utredning mot politikern då hans beteende på videon väcker potentiella integritetsfrågor.

– Ärendet har tagits vidare till Concacafs disciplinära nämnd som ska starta en utredning, skriver de i pressmeddelandet, enligt The Athletic.

Brunswijk är däremot van vid att vara i blåsväder och mitt i händelsernas centrum.

New York Times uppger att han varit aktiv inom det militära för att senare bli efterlyst för ett bankrån. 1999 blev han dömd för knarkhandel i Nederländerna och har sedan tidigare ett förflutet som gerillaledare. 2005 anklagades han för att ha pistolhotat en fotbollsspelare under en match. Den undersökningen lades sedan ner i brist på bevis.

Hemma i Surinam beskrivs hand som landets ”Robin Hood” och uppges vid flera tillfällen ha kastat ner pengar till invånarna från en helikopter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Ronnie Brunswijk.
Publisert:

LÄS VIDARE

20 skandaler som skakat om idrotten

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll