Hallå där...

Publicerad 2021-09-23

Andreas Jacobsson och Anders Limpar.
Andreas Jacobsson och Anders Limpar.

... Andreas Jacobsson, tränare i division 5-klubben Stuguns Bollklubb, som i helgen mötte Hede IK med Anders Limpar i laget.

Är det sant att Anders Limpar gjorde mål från halva plan?!

– Nja, halvsant. Det var lite in på vår planhalva. Jag är tränare i vanliga fall, men fick hoppa in som målvakt, och som målvakt var jag för långt ute. Limpar duttade på. Det blev en lobbskruv i krysset.

Hur kunde det gå till?

– Det blev ett litet hopslag med en mittback i en 50/50-duell. Då studsade bollen till honom. Han drog till på ett tillslag. Det var orutinerat av mig att stå för långt ut.

Hur kom det sig att du vaktade buren?

– Vår målvakt valde jakten före matchen. Där vi bor är jakt heligt, så det var okej. Vi har bara en målvakt och han skulle jaga älg. Det gjorde han förra helgen också, och då fick jag också stå. Då gjorde jag mål på en utspark. Bollen tog en studs precis framför straffområdet och gick över målvakten. Jag sa att det blev antieffekten nu.

Nu har du mött Anders Limpar, vem är den näst bästa du mött?

– Lars Stugård. Det är en veteran i Stuguns BK. Han nådde division 3 som högst.

Hur stod sig Limpar i division 5?

– Han dominerade. Det går kanske inte lika snabbt längre, men han slog inte en enda felpass på hela matchen. Vi förlorade med 5–1, vilket vi kanske inte ska göra. Vi är ett topplag och Hede IK ligger i botten. Det var Limpar-effekten.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Modo går upp i SHL.

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.