Avslöjar: Gif Sundsvall sparkar Henrik Åhnstrand

Publicerad 2022-07-28

Gif Sundsvall är näst sist i allsvenskan, nu förändrar man i ledarstaben.

Sportbladets kunde avslöja att tränaren Henrik Åhnstrand lämnar klubben.

Något som sedan blev officiellt under torsdagseftermiddagen.

Följ ämnen

Redan inför matchen mot Malmö FF hade klubben beslutat att tränaren Henrik Åhnstrand skulle få lämna klubben om det blev förlust.

Men Giffarna vann mirakulöst nog mot de regerande svenska mästarna och Åhnstrand blev kvar. Sedan dess har klubben förlorat mot Häcken och bottenkonkurrenten Helsingborgs IF.

Sportbladet kan avslöja att Giffarna nu förändrar i tränarstaben. Huvudtränaren Henrik Åhnstrand lämnar nästjumbon och assisterande tränaren Brian Clarhaut tar över tillsammans med Benny Mattsson.

– Vi i Gif Sundsvall är överens om att vi behöver en förändring. Vi är verksamma i en bransch där vi behöver prestera varje dag och där allt baseras på de resultat vi gör ute på planen. Vi har inte nått de resultat vi vill, eller behöver nå för att kunna fortsätta spela allsvensk fotboll framåt och för att kunna göra det behöver vi göra en förändring. Efter att ha analyserat var vi står i dag och fört interna diskussioner om vad vi behöver göra för att nå rätt resultat, har vi tillsammans med Henrik Åhnstrand beslutat oss för att gå skilda vägar, säger sportchefen Urban Hagblom i en bekräftelse på klubbens webbsida.

– Resultaten har inte gått vår väg trots att vi jobbat hårt och vänt och vridit på alla stenar. Jag respekterar spelets regler och det är bättre att förändringen kommer nu med tid kvar. Förhoppningsvis kan det här ge energi till laget i jakten på fortsatt allsvenskt spel 2023, säger Henrik Åhnstrand.

Henrik Åhnstrand.

Följ ämnen i artikeln