Officiellt: Jordan Larsson till AIK

John Guidetti-affären sprack.

Nu meddelar AIK att de har värvat Jordan Larsson på ett korttidskontrakt.

– Det ska bli otroligt kul, säger han i ett uttalande.

Följ ämnen i artikeln

Den 24-årige anfallaren har tack vare Fifas nya regler fått tillåtelse att pausa sitt kontrakt med ryska storklubben Spartak Moskva.

Nu är han alltså klar för AIK.

– När möjligheten dök upp fanns det inget att tveka på och jag längtar efter att få kliva ut på Friends Arena framför de mäktiga AIK-supportrarna, säger Larsson.

Försökte med Guidetti

AIK försökte in i det sista värva John Guidetti till den allsvenska premiären, men affären sprack sedan spanska Alavés begärt för mycket pengar.

Mycket talar för att Guidetti kommer till sommaren, men fram till dess blir det alltså Jordan Larsson som leder Stockholmsklubbens anfallslinje.

Kontraktet gäller till och med den 30 juni i sommar.

– Jordans spelstil passar in i AIK:s sätt att spela, vilket är en förutsättning när vi går in i ett lån av det här formatet. Han bidrar med spetskvalité och ger laget ytterligare erfarenhet, säger klubbens sportchef Henrik Jurelius.

Har fått dispens

Det är med anledning av Rysslands invasion av Ukraina som Internationella fotbollförbundet, Fifa, möjliggjort för utländska spelare att pausa sina kontrakt med ryska klubbar fram till just den 30 juni.

Den möjligheten väljer Jordan Larsson att ta.

”Vi önskar honom lycka till”, skriver Spartak Moskva på Twitter.

AIK meddelar att anfallaren ”ansluter omgående” och således bör han var spelklar redan på söndag då man ställs mot IFK Norrköping.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.