Caroline Seger om missen i Hellenius Hörna

Publicerad 2021-11-11

MALMÖ. Att spela in en sketch om straffmissen eller svara på David Hellenius frågor var inga problem för Caroline Seger, 36.

Musikvalet däremot.

– Det finns en miljon, tusen miljarder låtar att välja på och så blir det den, säger hon.

Caroline Seger har gjort sparsamt med intervjuer efter OS och straffmissen. Den första stora tv-intervjun gjordes hos David Hellenius när Hellenius Hörna hade nypremiär i slutet på oktober.

– Jag är inte med i sådär jättemycket såna där program. Det är lite utanför ens trygghetszon men det var otroligt kul. Jag gillar mycket humor så det passar mig bra, säger Caroline Seger. 

Hela programmet inleddes med en sketch där programledare David Hellenius uppmanar de övriga gästerna, Johan Rheborg och Darin Zanyar, att inte prata om straffen.

– Det var kul. Jag tror också att man måste ha distans till saker och självdistans definitivt, säger hon och poängterar:

– Jag tycker det var ett lite skönt sätt att klä av det här laddade ämnet som straffen har varit. Det passade perfekt i tid och var väldigt skönt att få ha lite humor i det.

”Har aldrig tyckt om den”

När den svenska lagkaptenen väl skulle göra entré i programmet så gjordes det en miss. Alla gäster kliver in till en låt framförd av husbandet och Hanna Hedlund. I Segers fall så var det Sweet Caroline.

– Det gillar jag ju inte. Det har blivit en grej att folk tror verkligen att det är min låt men nej, säger hon och fortsätter:

– Jag vet inte. Det sitter ända från USA-tiden när jag spelade där. Den låten sjöng liksom fans och sånt men jag har aldrig tyckt om den. Jag vet inte varför.

Vad tänkte du när du hörde låten?

– Då tänkte jag att de har inte frågat mig för det första men sen är det så komiskt att det är just den låten. Det finns en miljon, tusen miljarder låtar att välja på och så blir det den.

Reaktionerna som den svenska lagkaptenen fått efter sin medverkan har bara varit positiva.

– Anna Anvegård tyckte det var Segers hörna, haha. Det har varit bra. Han är inte ute efter massa rubriker eller så så det passade också perfekt.