Stina Blackstenius lämnar Häcken

”Absolut inte omöjligt att jag återvänder någon dag”

Stina Blackstenius har gjort sitt val.

Hon lämnar BK Häcken, meddelar klubben på sin hemsida.

Nästa anhalt ser ut att bli den engelska ligaledaren Arsenal, enligt GP.

Stina Blackstenius blev förra året utsedd till mest värdefulla spelare på Sportbladets gala ”Damallsvenskans bästa” efter att ha vunnit såväl skytteligan som poängligan. Dessutom blev hon Sveriges mesta målskytt någonsin i OS-sammanhang, när landslaget slutade tvåa i Tokyo.

Därför är det inte konstigt att hon lockat till sig intresse från Europas storklubbar.

Främst har det spekulerats i en framtid i England, där Manchester United, Tottenham och Arsenal nämnts som de största intressenterna. Men en förlängning med BK Häcken har inte heller skrivits av. Förrän nu.

Nu meddelar klubben att man går skilda vägar.

– Det är så klart väldigt tråkigt att behöva lämna klubben och laget men jag känner också att jag vill fortsätta ta steg i min utveckling och ser det som en väldigt bra möjlighet för mig att göra det. Att komma till en ny utmaning, en annan typ av utmaning. Det är blandade känslor så klart men det känns väldigt tråkigt att lämna allting som har med Göteborg och Häcken att göra, säger hon till Häckens kanaler.

– Jag ser klubben bara växa under de kommande åren, så det är absolut inte omöjligt att jag någon gång kommer tillbaka till klubben, säger hon vidare.

Kan ersätta världsstjärnan

Häcken meddelar att karriären fortsätter utomlands.

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten reser landslagsstjärnan i dagarna för att skriva på för en ”toppklubb i en toppliga”.

Som Sportbladet tidigare avslöjat blir det inte United.

Enligt uppgifter till GP är det Arsenal som leder jakten. Klubben, som sedan i somras leds av den förre Rosengården-tränaren Jonas Eidevall, och som leder den engelska ligan före svenskkolonin Chelsea.

Även just Chelsea ska finns med i leken.

På tal om framgångsrika OS-spelare så leds Arsenals anfallslinje av den nederländska världsstjärnan Vivianne Miedema. Miedema har i dagarna ryktats fundera på att lämna klubben inom överskådlig framtid, och enligt The Telegraph har FC Barcelona och Paris Saint-Germain aviserat sitt intresse.

Blackstenius har tidigare tillhört franska Montpellier och svenska Linköpings FC.

Häcken inleder sin säsong i morgon, fredag.

Sportbladet har sökt Stina Blackstenius för en kommentar.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.