Källströms bakslag – missar rysaren

Kim Källström skulle vara expert i kvällens avgörande match mot Italien.

Men den förre landslagsstjärnan finns inte med i Milano.

Källström är sjuk och ersätts därmed av Hasse Backe.

Kanal 5 tvingas kasta om i laguppställningen inför kvällens rysare mellan Sverige och Italien. Kim Källström, 35, uppskattad expert och mittfältare för Djurgården finns inte med i truppen i Milano på grund av sjukdom.

– Han kände att han var sjuk i går och kunde inte följa med övriga gänget ner till Milano helt enkelt. Så han kommer inte att vara med i sändningen i kväll. Där går Hasse Backe in istället tillsammans med Karin (Frick) och Simon Bank, säger Daniel Lagerqvist, presschef Sport på Discovery.

Kanal 5 kommer att inleda sändningen från Italien redan kl. 16 med en inför-studio där Hasse Backe egentligen skulle ha varit med. De snabba förändringarna i expertleden påverkar även uppställningen i den.

– Där kommer istället Henok Goitom, Tommy Åström och Johan Arneng att vara med, säger Lagerqvist.

Tar plats i Breaking News

Källström kommer dock inte att vara helt frånvarande ur sändningen. Istället för att vara på plats i Milano kommer han att ta plats i det efterföljande Breaking News, där han tillsammans med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson kommer att snacka ner matchen.

– Vi kanske inte är de främsta fotbollsexperterna så det är väldigt skönt att Kim Källström är med och leder oss genom detta. Nu får landslaget bara se till att ta hem det här så fixar vi efterfestkänslan, säger Wikingsson.

Avspark på San Siro är kl. 20.45 och kommenteras av Niklas Jarelind och Anders Svensson medan Jonas Karlsson är reporter.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och alla VM-playoffmatcher på Eurosport Player

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.