Zlatan Ibrahimovic om återkomsten: ”Världen väntar på mig”

FOTBOLL

Det har spekulerats i flera omgångar att Zlatan Ibrahimovic ska vara redo för comeback redan innan årsskiftet.

Men han säger sig inte vilja stressa fram sin återkomst på fotbollsplanen.

– Jag tror hela världen väntar på mig. Jag kommer - ha bara tålamod, säger svensken i en intervju med MUTV.

Foto: TT

Det har väl knappast undgått någon att Zlatan Ibrahimovic förbereder för en återkomst på fotbollsplanen efter den korsbandsskada han ådrog sig i våras under Europa-League mötet med Anderlecht.

Det har nu passerat fem månader sedan olyckan var framme och comebacken närmar sig med stormsteg.

Tränade ensam på Carrington

I en nypublicerad intervju med MUFC berättar Zlatan nu hur tankarna går.

– Jag är väldigt exalterad. Det har varit en lång väg, även om det bara gått fem månader sedan skadan. Det var min första allvarliga skada i karriären. Jag vet vad jag gått igenom och vilket jobb jag lagt ner senaste månaderna. Jag kommer närmare första matchen, Jag är redo när jag är redo. Jag vill inte göra de senaste fem månaderna oviktiga genom att stressa fram något, säger han.

I början av rehabiliteringen tränade Zlatan Ibrahimovic på egen hand på träningsanläggningen Carrington i Manchester, men är glad att äntligen få umgås och se lagkamraterna dagligen igen.

Zlatan år för år – 2002–2017 00:32

”Hela världen väntar”

– Senaste gången jag var här var jag helt själv på Carrington och öppnade stället, tränade, blev klar och sedan stängde det. Det var mitt senaste minne av Carrington. Nu är det i alla fall öppet och jag träffar mina lagkamrater.
Det är mer motiverande nu när man träffar lagkamraterna, skämtar med dem och ser dem träna. Man kommer närmare och närmare och det är motiverande.

I engelsk media har det spekulerats i att svensken kan vara tillbaka redan innan årsskiftet, men Ibrahimovic vill inte sätta något datum.

– Om det är före årsskiftet eller inte.. Jag följer mitt schema och vet vad jag ska göra. Jag kommer närmare och närmare. Jag har kommit hit för att avsluta det jag påbörjat. Jag tror hela världen väntar på mig. Jag kommer – ha bara tålamod.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM