”Flera stora klubbar som är intresserade”

Svenske 14-åringen böjds in av United

FOTBOLL

Svenske Rines Arifi, 14, bjöds över på provspel hos Manchester United.

Där följdes han av flera engelska storlag.

– Det är väldigt många klubbar som är intresserade, säger hans pappa, Hajriz, till Sportbladet.

Den svenske talangen – som till vardags spelar i Malmö-klubben Husie IF – blev i förra veckan inbjuden till ett uppvisningsläger anordnat av Manchester United.

Väl på plats fick han kliva in på Old Trafford med en nytryckt United-tröja med nummer sju på ryggen – och snabbt började det spekuleras i om svensken redan blivit erbjuden en plats i storlagets ungdomsakademi.

”Gick väldigt bra”

Men inget är klart.

Inte än.

– Provspelet gick väldigt bra och vi väntar på besked nu. Det är väldigt många klubbar som är intresserade. Det var tränare, scouter och representanter från många olika storklubbar. Manchester City, Manchester United, Aston Villa, Liverpool – allt möjligt. Det var en riktigt häftig upplevelse, säger Rines pappa, Hajriz, till Sportbladet.

Under lägret i Manchester deltog omkring 30-40 spelare. De genomförde träningar och spelade matcher mot varandra.

– Det körde mellan 10-13, tre timmar per dag, säger Hajriz.

”Ingen stress”

Familjen jobbar just nu tätt med en fransk agent och inväntar nu ett besked från Manchester United – eller någon annan klubb för den delen.

– Rines är ju bara 14 år så det är ingen stress. Det kanske blir så att de bjuder in honom till ett till provspel i januari, vi får se. Det är i alla fall inte klart med någon klubb än.

Men han fick gå in på Old Trafford och ta bilder? Det såg ut att vara en slags presentation?

– Nej, det var det inte. United gav honom en tröja, men trycket på ryggen gjorde vi själva. Det var ingen presentation, säger pappa Hajriz.

Har ni diskuterat en eventuell flytt till England? Det vore ändå ett stort beslut att ta?

– Ja, vi har pratat om det i familjen. Vi får se vad som händer men oavsett så kommer jag att göra allt för att han ska kunna lyckas med fotbollen, säger pappa Hajriz.

Rinez är främst mittfältare men kan även spela som anfallare. Hans idoler är Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM