”Är ynkryggar som flyr alla utmaningar”

Profilens totalsågning av Arsenal: Hela klubben ett problem

FOTBOLL

Arsene Wenger borde avgå och Arsenals stjärnspelare ta sitt ansvar.

Det säger Liverpool-ikonen Jamie Carragher efter London-klubbens bottennapp mot Crystal Palace.

– Hela klubben är ett stort problem, säger Carragher enligt Daily Mail.

1 av 2 | Foto: Stefan Wermuth / X01095

Arsenal ser ut att missa Champions League-spel nästa år efter 0-3 mot Crystal Palace. Efter matchen protesterade upprörda Arsenal-fans vid lagets spelarbuss och krävde tränaren Arsene Wengers avgång men tv-experten och Liverpool-ikonen Jamie Carragher vill istället rikta ljuset mot spelarna.

– Det ser ut som Arsenals spelare struntar i det. Det är vad jag ser. Folk snackar alltid om Arsene Wenger och att det är uppenbart att fansen är splittrade. Jag tror inte att de är splittrade. De flesta av dem vill bli av med honom. Nu ser det ut som spelarna också vill ha en förändring. Jag har alltid varit en stor beundrare av honom, och är det fortfarande för sättet han för sig och talar efter matcherna, men det är dags för en förändring, säger Carragher enligt Daily Mail och fortsätter:

– Klubben är Arsene Wenger, från topp till botten. Han har varit där länge och med all rätt. Men nu ser hela klubben ut som ett stort problem. Du kan se det på planen. Det saknas ledare från toppen till botten av klubben.

”En grupp ynkryggar”

För två år sedan sågades just bristen på ledarskap i Arsenal av tränarprofilen Graeme Souness som beskrev laget som ”ett gäng svärsöner”. Souness ansåg då helt enkelt att spelarna var för snälla.

– Men vilken pappa skulle vilja att hans dotter tog hem en av dem? Jag menar allvar. De är en grupp ynkryggar som flyr alla utmaningar. Vilken typ av man skulle du vilja att din dotter tog med sig hem? Någon av dem, frågar sig Carragher nu.

Carragher pekar framförallt ut Mesut Özil och Alexis Sanchez som snart bara har ett år vardera kvar på sina avtal och ryktas bort från Arsenal.

– Vi kritiserar alltid Özil och jag är inte hans största supporter men jag tycker att Sanchez har varit usel under de senaste månaderna. Det ser definitivt inte ut som om de spelar för att få nya kontrakt. Det ser ut som att de spelar för att komma därifrån. De snackas om hur stora lönerna kommer att bli. Att de grälar om pengar. Men deras insatser sedan förhandlingarna började har varit pinsamma. De ska vara stjärnorna i det här laget. De har värvats för att ta Arsenal till titlar, till Champions League och de har inte varit i närheten av bra nog för det.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM