Jiloan Hamad

Hamad: ”Alla har Bajen som ett andralag”

Stjärnan om varför han valde Bajen för andra lag

Av: 

Pelle Strandman

Jiloan Hamad.
Jiloan Hamad.

FOTBOLL

Jiloan Hamad kunde ha gått till AIK – men valde Hammarby.

Detta tack vare klubbens fans, avslöjar han i podden Bergman 90 minuter.

– Jag har följt Bajen på avstånd och jag tror att alla spelare, de flesta i alla fall, alltid har haft Bajen som ett andralag, säger 28-åringen.

Det är med dubbla känslor som Hammarby summerar årets allsvenska säsong.

Fjärdeplatsen innebar det mest framgångsrika året på mycket länge. Samtidigt var besvikelsen stor över att ha tappat Europaplatsen till Malmö FF i den sista omgången.

En som har varit starkt bidragande till ”Bajens” uppsving är Jiloan Hamad.

Besviken på MFF

Nu avslöjar han, i Fotboll Sthlms podd Bergman 90 minuter, att han i stället för Hammarby kunde ha hamnat i AIK när han lämnade Hoffenheim inför säsongen 2017.

Samtidigt uttrycker han en besvikelse över hur Daniel Andersson, sportchef i hans gamla klubb Malmö, valde att nobba honom.

– Jag kan tycka att han hade kunnat göra det lite bättre. Nu blev det ett väldigt kort sms. Efter sex års vänskap kan man ringa och förklara tycker jag, säger Hamad.

Den BK Forward-fostrade spelaren meddelar att hans agenter satt i möten med AIK:s sportchef, Björn Wesström, och chefsscouten Tobias Ackerman men att valet ändå till slut föll på Hammarby.

”Vem vill inte det?”

Anledningen? En sportslig utmaning och publiken.

– Många höjde nog på ögonbrynen. Men jag kände att det fanns en utmaning för mig och för klubben. Jag kände mig positiv till att klubben skulle göra en förändring och att jag var den första pusselbiten, säger Hamad och tillägger:

– Vem vill inte ta på sig Bajentröjan och springa ut framför de här otroliga supportrarna? Jag har följt Bajen på avstånd och jag tror att alla spelare, de flesta i alla fall, alltid har haft Bajen som ett andralag.

Hamads kontrakt med Hammarby går ut vid årsskiftet.

Under årets säsong noterades han för elva mål och fem assist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Spelet bakom Hammarbys värvning av Loret Sadiku

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jiloan Hamad

Malmö FF

Hammarby IF

AIK Fotboll

Allsvenskan i fotboll