"Bra med konkurrens"

FOTBOLL

Marcus Allbäck överger inte landslagsplatsen utan kamp

BREMEN

Allt fler vill se den nye Mackan i landslaget - Markus Rosenberg.

- Bara bra med konkurrens, säger den gamle Mackan.

Foto: måste vinna Allbäcks Hansa Rostock förlorade i går mot Werder Bremen med 3-2 och ligger nu illa till i Bundesliga.

Marcus Allbäck - som trots måltorka i Bundesliga tycker att han fortfarande är anfallaren som ska spela bredvid Zlatan.

- Man kan inte leva på gamla meriter, men lite bör det man presterat vara värt, säger Allbäck.

Jumbon Hansa Rostock åkte på en bitter förlust borta mot regerande mästarlaget Werder Bremen med 2-3. Svensklaget Rostock skapade lika många chanser som Bremen och borde fått en straff när en hemmaspelare tog med handen mitt framför eget mål.

- Solklar, säger Allbäck som inte är imponerad av domarkåren i Tyskland.

Målchans i slutminuterna

Marcus Allbäck skapade flera målchanser. Bland annat la han upp för Joakim Persson till ett klockrent kvitteringsläge i slutminuterna men Jocke bredsidade okoncentrerat utanför.

Själv hade Allbäck bara en riktig målchans tidigt i matchen.

- Usch, ja. Men bollen dök upp snabbt. Jag hann inte med att styra den rätt.

Kräver ett mirakel

Hansa har nio poäng upp till en plats över nedflyttningsstrecket. Dessutom har man 15 minusmål fler än Borussia Mönchengladbach. Det krävs snudd på ett under för att Hansa ska klara sig.

- Vi måste vinna våra matcher, men visst ser det svårt ut, säger Marcus Allbäck som får ett guldläge ifall Hansa åker ut.

- Mitt kontrakt gäller spel i Bundesliga så jag blir då en fri spelare. Även om det vore ett bra läge vill jag inte behöva svara min grabb att jag åkte ur när han som 15-åring frågar vad jag gjorde ett år i tyska ligan.

Allbäck, Jocke Persson och Rade Prica - som jobbade mycket men hade förtvivlat svårt i avgörande moment - spelade hela matchen.

Medan Marcus Lantz och Magnus Arvidsson inte fick hoppa in. Lantz som tidigare varit en av lagets bästa spelare petades till den här matchen för att tränaren Jörg Berger anser att Lantz behöver skärpa till sin inställning.

Stefan Alfelt