Zlatan – nålkungen

FOTBOLL

Nytatuerade stjärnan uttagen till USA-mötet

Truppen till träningsmatchen mot USA är starkast möjliga.

Glödhete Kim Källström, kapten Fredrik Ljungberg och en ny­tatuerad Zlatan Ibrahimovic finns alla med på

Ullevi den 22 augusti.

– Det skulle till oerhört starka skäl för att tacka nej den här gången, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

Foto: nymålat Zlatan Ibrahimovic visade upp sin nya tatuering, en rejäl ornamentik bredvid sonens namn.

Lars Lagerbäck presenterade sitt lag i går i Göteborg. Det kanske mest överraskande namnet i 22-mannatruppen var Bochums Matias Concha.

Dessutom var alla stjärnorna med.

– Med tanke på EM-kvalet mot Danmark ville vi ha starkast möjliga lag mot USA, säger Lars Lagerbäck till svenskfotboll.se.

Skadad ”Isak” borta

Av de etablerade spelarna saknas skadade Manchester City-målvakten Andreas Isaksson. Han ersätts av Elfsborgs Johan Wiland.

– Johan har varit stabil i allsvenskan och dessutom hållit nollan i fyra internationella matcher, så det var ett ganska naturligt val, säger Lars Lagerbäck.

Vilar ljumskarna

Även Elfsborgs Anders Svensson vilar. Han är inne i en tuff matchperiod med klubblaget och har redan problem med ljumskarna. Beslutet att ställa över Svensson fattades av Elfsborg och landslaget gemensamt.

Till Göteborgspublikens stora lycka är Zlatan Ibrahimovic med i truppen mot USA. Han visade gryende form i Inters träningsmatch mot holländska Alkmaar nyligen och dessutom visade han upp en ny, stor tatuering på högerarmen – en tatuering som kommit till under sommaren.

Träningsmatchen mot USA blir en omstart för landslaget. Den 8 september börjar allvaret på nytt med EM-kvalmatch mot Danmark på Råsunda.

ARTIKELN HANDLAR OM