Krisstämplat Chelsea måste vinna

FOTBOLL

Då spelar lagkaptenen i ansiktsmask

Miljardbygget Chelsea är en klubb i gungning. En seger på de sex senaste matcherna duger inte och nu krävs seger i kvällens match mot Valencia.

Skadade lagkaptenen John Terry inser allvaret och väljer att spela i ansiktsmask – trots en kindbensfraktur.

Chelsea inledde gruppspelet i Champions League med att spela 1-1 mot ”lilleputten” Rosenborg hemma på Stamford Bridge. En stor besvikelse för London-jätten och endast dagar efter matchen avgick tränaren José Mourinho.

Även i ligaspelet går det knackigt och i kvällens bortamatch mot Valencia är det därför ett lag under ovanligt stor press som ställer upp på Mestalla.

– Vi måste greja ett bra resultat. Vi har bara en poäng i Champions League och har inte råd att förlora. Vi vill ta med oss tre poäng hem, konstaterar Joe Cole krasst.

Mittfältaren menar att Chelsea kan mycket bättre än man hittills visat under hösten.

– Vi måste prestera fem till tio procent bättre än vi gjort så här långt. Det finns fler cylindrar.

Kvällens match är av sådan vikt att lagkaptenen John Terry ser ut att spela, trots en kindbensfraktur. En skada han opererades för så sent som i söndags. Mittbacken har redan tränat med en speciell mask och tränaren Avram Grant hoppas på sin ledargestalt.

– Han har redan sagt att han vill spela och nu är det upp till läkaren att säga sitt. John Terry är verkligen speciell. Han ville fortsätta spela i matchen då han blev skadad och han ger allt för laget, säger Grant enligt Sky.

ARTIKELN HANDLAR OM