ÖVERFALLEN

FOTBOLL

Chelseas Carvalho riskerar lång avstängning

Foto: Brynjar Gunnarsson har spelat klart.

Ricardo Carvalho och Brynjar Gunnarsson.

Där har ni spelarna som stod för helgens hjärnsläpp i Premier League efter varsin vansinnestackling.

Foto: Carvalho med de långa benen först.

Eftersnacket kring Peter Crouchs fula tackling på Chelseas John Obi Mikel i förra veckan hade knappt hunnit lägga sig innan det small ordenligt i Premier League igen – och två gånger om dessutom.

Under Boxing Day blev Readings islänning Brynjar Gunnarsson och Chelseas portugis Ricardo Carvalho utvisade direkt efter varsin brutal tvåfotstackling.

Carvalhos galna satsning – med båda sulorna i luften – på Aston Villas Gabriel Agbonlahor var värst.

Efter matchen var portugisen ångerfull.

– Det var aldrig meningen att skada honom. Jag gick på bollen och jag vill inte att folk ska tro att jag försökte skada en annan spelare, säger Carvalho till Sky Sports.

Agbonlahor klarade sig undan tacklingen med blotta förskräckelsen.

– Jag såg honom inte efteråt så jag kunde inte be om ursäkt. Men jag har bett om att få ett meddelande vidarebefordrat till honom.

Carvalho riskerar en längre tids avstängning – vilket vore ett tungt avbräck för Chelsea som redan saknar John Terry och Didier Drogba – och som dessutom fick Frank Lampard skadad i mötet med Villa.

Chelsea-tränaren försvarar dock sin försvarare.

– För mig är det viktigaste att han inte menade att skada någon spelare och jag såg inte att han hade en sådan avsikt. Domaren tog sitt beslut och jag respekterar det, säger Avram Grant.

ARTIKELN HANDLAR OM