”Jag är väldigt besviken på förbundet”

FOTBOLL

Tävlingsutskottet fastställer domen mot Hammarby

Foto: STRAFFET STÅR SIG. I dag meddelade Svenska fotbollförbundet att Hammarbys poängavdrag efter huliganskandalen på Söderstadion står fast – klubben blir av med tre poäng.

Domen om Hammarby skulle få tillbaka tre poäng skulle ha kommit på torsdag – men Svenska fotbollförbundet är redan klara i sitt beslut.

I eftermiddags avslog förbundet Hammarbys överklagan.

- Jag är väldigt besviken på förbundet, säger Hammarby fotbolls vd, Henrik Appelqvist till sportbladet.se.

Foto: Henrik Appelqvist läser Sportbladet dagen efter skandalmatchen.

Hammarby hade jobbat hårt på sin överklagan på tävlingsutskottets (TU) dom där de blev av med tre poäng. Hammarbys styrelse, ledare och spelare hade hoppats på att de skulle få tillbaka poängen när förbundsstyrelsen slutligt skulle fastställa domen. Men förbundsstyrelsen gick på TU:s linje något som retar Hammarby då de menar att de inte gjort något fel i matcharrangemanget.

- I vår överklagan pekade vi på att vi följt alla de direktiv Svenska fotboförbundet gett. Vi kan inte försvara oss mot allt, de är helt omöjligt.

När sportbladet.se pratar med Appelqvist vill han inte uttala sig alltför mycket om domen innan han hunnit läst den.

- Det var lite överraskande att domen kom i dag, de har ju hela tiden sagt att den ska komma den 12:e, så jag har haft lite annat inplanerat idag. Men vi i styrelsen får återkomma när vi vet hur vi ska agera.

Kommer ni överklaga till Riksidrottsnämnden?

- Det kan jag inte svara på just nu. Måste få läsa domen och gå igenom med styrelsen vad vi ska vidta för åtgärder.

TU:s ordförande fick inte besluta

Tävlingsutskottets ordförande, Björn Ahlberg, sitter med i förbundsstyrelsen som förste vice förbundsordförande. Något som kan verka märkligt.

- Jag fick inte vara med i förbundsstyrelsens beslut, då jag var med och beslutade i tävlingsutskottet, då hade jag blivit jävig, säger Ahlberg till sportbladet.se.

Förbundsstyrelsens beslut kan överklagas hos Riksidrottsnämnden senast 31 oktober 2006.

Här är Svenska fotbollförbundets motivering:

ARTIKELN HANDLAR OM