Ronaldo sparkades blodig i Reals storseger

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

När Real Madrid hamnade i underläge mot Deportivo befarade många att det skulle bli nya svarta rubriker för de vita.

Men hemmalaget tog sig en titt i spegeln och stod för en imponerande vändning.

Tvåmålsskytten Ronaldo visade vilja nära han stångade sig blodig mot bortalagets backlinje.

Real Madrid låg 19 poäng efter Barcelona och hade förlorat två raka ligamatcher på hemmaplan inför dagens möte med Deportivo.

Som om det inte vore illa nog lyckades laget inte göra ett enda mål i förlusterna mot Barcelona och Villarreal.

1 av 5 | Foto: Viaplay

När gästerna Deportivo La Coruña tog ledningen genom Adrian i dagens möte på Santiago Bernabeu befarade vissa ett nytt nederlag.

Real tog sig dock samman och kvitterade genom Nacho.

Ronaldo surade

Och innan domaren hann blåsa av första halvlek var vändningen fullbordad. Walesaren Gareth Bale fick bollen till höger i straffområdet och fick på en drömträff med vänsterfoten som gick in via stolpen i det bortre krysset.

Lättnad och leenden bland Realspelarna – men inte på Ronaldos läppar. Portugisen hade ropat på straff i ögonblicket före målet och verkade fortfarande sur över att domaren inte blåst av. Ronaldo klappade visserligen om Bale, men fortsatte att gestikulera mot domarteamet.

I andra halvlek spelade Real Madrid ut och i den 58:e minuten nickade Bale in sitt andra mål för kvällen. Tio minuter senare var det Modric tur att göra mål efter fint förarbete av Bale och Ronaldo.

Speglade sig i mobil

Till slut kom även Ronaldo med i målprotokollet – två gånger om till och med. Hans blott femte och sjätte mål för säsongen. Vid portugisens andra mål sparkades han oavsiktligt i huvudet av Deportivos schweizare Fabian Schär.

– Vilket fint mål och vilket mod han visar, vilken hunger för att få göra mål, utbrast Viasatkommentatorn Niklas Holmgren efter Ronaldos språngnick.

Ronaldo reste sig ganska snabbt och kunde via selfieläget i lagläkarens mobiltelefon konstatera att hans vackra ansikte var hyfsat intakt.

I matchens slutskede blev även Nacho tvåmålsskytt när han satte 7–1-målet.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN