AIK

Elyounoussi klar för AIK: ”Vill spela i Europa”

Klubben presenterade två värvningar under tisdagen

Av: 

Daniel Sörensen

Tarik Elyounoussi.
Tarik Elyounoussi.

FOTBOLL

Det har varit på gång ett tag – i dag blev Tarik Elyounoussi helt klar för AIK.

– Jag har skrivit på för AIK för att jag vill tillhöra en klubb som vill vinna titlar och spela gruppspel i Europa, säger norrmannen till klubbens hemsida.

Det har varit en transferföljetong i några veckor nu. Den norska landslagsmannen Tarik Elyounoussi lämnar grekiska Olympiakos och ansluter till AIK. Det bekräftade klubben under eftermiddagen. Avtalet sträcker sig till 31 december 2019.

– Jag är mycket glad och ser fram emot att få påbörja det hårda arbetet tillsammans med spelarna och ledarna för att förbereda oss för den kommande säsongen, säger Tarik Elyounoussi efter att övergången offentliggjorts.

”Ska bidra med bollskicklighet och poäng”

AIK:s sportchef Björn Wesström är nöjd med värvningen av en så rutinerad spelare.

– Tariks egenskaper och personlighet ska öka konkurrenssituationen, dynamiken och tillföra erfarenhet. Han är en offensivt balanserad spelare som kan användas på flera positioner. Vår tro är att han kommer att bidra med explosivitet i anfalls- och försvarsspelet, bollskicklighet och poäng, säger han på hemsidan.

Elyounoussi har tidigare under karriären representerat bland annat Hoffenheim, Rosenborg och Heerenveen. Dessutom har han gjort nio mål på 46 landskamper för Norge. Han har erfarenheter av både Champions League- och Europa League-spel.

Den senaste säsongen har Elyounoussi varit utlånad till Qarabag (Azerbaijan), men han har tillhört Olympiakos sedan 2016. Han har fortsatt att träna med Qarabag under försäsongen, men ansluter till AIK:s läger i Dubai när administrationen för övergången är helt klar.

Presenterade ytterligare ett nyförvärv

I samma veva som värvningen av Tarik Elyounoussi offentliggjordes avslöjade AIK att 17-årige mittfältaren Bilal Hussein flyttas upp från juniorlaget till A-laget. Kontraktet är skrivet till 31 december 2021.

– Bilal håller idag en prestationsnivå som sätter honom i en direkt konkurrenssituation utan några åldersursäkter. Hans skicklighet är på en nivå som förbättrar oss kortsiktigt och ger oss stora förhoppningar långsiktigt. Att AIK Fotbolls ungdomsakademi levererar spelare till A-truppen är viktigt, säger Björn Wesström.

Spelaren själv är väldigt nöjd över att allting äntligen är klart.

– Jag är glad och stolt över att få skriva på ett A-lagskontrakt och har drömt om det här länge. Jag har alltid varit en AIK-supporter och jag hoppas att jag kan bli en viktig spelare för AIK och göra samma resa som min förebild Robin Quaison, säger Bilal Hussein

Publisert:

LÄS VIDARE

AIK:s nyförvärv: ”Valde AIK framför pengarna”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK

Fotboll

Allsvenskan i fotboll