Officiellt: Lewicki förlänger med MFF

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Oscar Lewicki har ryktats bort från Malmö FF en längre tid.

Men nu har han förlängt med klubben fram till 2020.

– Jag är otroligt stolt och glad över att ha skrivit på för ytterligare tre år med klubben i mitt hjärta, säger Leweicki.

Inför säsongen 2015 återvände Oscar Lewicki till Malmö FF och han har de två senaste säsongerna vunnit SM-guld med klubben.

Men den senaste tiden har han ryktats bort från MFF.

Lewicki har suttit på ett utgående kontrakt och Bröndby, Young Boys och nu senast Legia Warszawa har sagts vara ute efter mittfältaren.

Men nu meddelar Malmö FF att man förlängt med Lewicki. 25-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020.

”Ett föredöme”

– Vi är väldigt glada över att ha förlängt med Oscar till 2020. Han har varit en starkt bidragande till föreningens framgångar de senaste tre åren. Både på och utanför planen. Han är ett föredöme, framförallt för våra yngre spelare. Han visar hur man ska ta hand om sig själv, hur man förbereder sig inför en match och hur man ska genomföra en match, säger sportchef Daniel Andersson till MFF:s hemsida.

”Förväntar mig guld varje år”

Oscar Lewicki själv säger så här om förlängningen:

– Jag är otroligt stolt och glad över att ha skrivit på för ytterligare tre år med klubben i mitt hjärta. Jag har haft tre fantastiska år här och känner hur klubben växer och hela tiden strävar efter att bli bättre.

– Känslan av att gå ut till ett fullsatt Stadion, med världens bästa supportrar i ryggen, och spela tuffa internationella matcher och spela om guld är något jag vill och kommer att få fortsätta uppleva. Jag förväntar mig att vi ska ta guld varje år och ta oss ut i Europa. För så bra är vi.

ARTIKELN HANDLAR OM