Linköpings FC

Efter drömvärvningen – förlänger avtalen med stjärnorna

Lina Hurtig och Lisa Lantz stannar i Linköping

avDaniel Sörensen

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

För en vecka sedan gick Linköping ut med den glädjande nyheter – landslagskaptenen Nilla Fischer återvänder till klubben efter fem år i Wolfsburg.

Nu meddelar klubben att de förlänger med två av sina nyckelspelare, Lina Hurtig och Lisa Lantz.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och ser fram emot fortsatt samarbete där vi tillsammans kan ta oss till toppen igen, säger Hurtig.

Det svenska landslagets, tillika tyska storlaget Wolfsburgs, mittbacksstjärna Nilla Fischer ansluter till Linköpings FC nästa sommar.

Nyheten basunerades ut i ett pressutskick från klubben för en vecka sedan.

– Det har varit roligt och utmanade att få spela på, och med den absoluta toppen! Nu ser jag fram emot, och känner mig mycket inspirerad att återgå till de regerande svenska mästarna LFC. Det finns mycket jag hoppas kunna bidra med i deras jakt på titlar och Europa-spel, sa Fischer om övergången till klubben hon spelade för 2012–2013.

Missar dagens landskamp

Nu bekräftar klubben att de fortsätter att förstärka truppen för framtiden. De förlänger avtalen med anfallaren Lina Hurtig och backen Lisa Lantz till 2020.

Hurtig kom till klubben 2017 och var med sina sju mål i fjol en bidragande faktor till lagets SM-guld. Hon har dessutom spelat i landslaget sedan 2014, men tvingades att avstå landskampen mot Italien i dag på grund av sjukdom.

– Jag är glad över att ha förlängt mitt kontrakt med LFC. Jag trivs väldigt bra i klubben och ser fram emot fortsatt samarbete där vi tillsammans kan ta oss till toppen igen, säger hon i ett pressmeddelande.

”Bevisat att vi är på gång”

Lisa Lantz kom till Linköping i fjol, från Umeå, och förlänger nu två år med klubben.

– Jag är nöjd och glad över att ha kommit överens med LFC om en fortsättning, säger Lisa Lantz. Trots olika motgångar under denna säsong har vi bevisat att något är på gång. LFC ha visat att de vill upp i topp igen och jag vill vara med och bidra på den resan, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM