Premier League

Storstjärnan sågas: ”Orsakar problem”

Ikonens oro efter tröga starten

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Mohamed Salah har fått en trög start på säsongen.

Nu sågas han av Jamie Carragher.

– Han har sett väldigt slarvig ut, säger Liverpool-ikonen.

Han tog fotbollsvärlden med häpnad och gjorde 32 mål och 11 assist under sin första Premier League-säsong för Liverpool. I år har Mohamed Salah fått en sämre start (3 mål och 2 assist på 7 spelade matcher) och i helgens stormöte mot Chelsea blev han utbytt redan efter 66 minuter.

Nu uttrycker klubbikonen Jamie Carragher oro över Liverpool-stjärnans form.

– Jag tycker det är tydligt att (Jürgen) Klopp har problem här, när jag har sett honom (Salah) spela så har han inte varit bra. Av det jag har sett har han varit väldigt slarvig med bollen på mittplanen och stundtals orsakat Liverpool problem, säger Carragher.

”Ska självklart bytas ut”

Han tycker att Klopp gjort helt rätt som bytt ut Salah i vissa matcher under säsongsinledningen, exempelvis i Champions League-matchen mot PSG där Salah var direkt ansvarig för Kylian Mbappés 2-2-mål.

– Där var det Salah som gav bort bollen och han (Mbappé) gjorde mål. Två minuter senare blev Salah utbytt. Om du anser att han är en säkerhetsrisk för laget så är det självklart att du ska ta av honom från planen, säger Carragher.

Jämför med Rush

Samtidigt reserverar han sig för att Salah inte nödvändigtvis behöver vara i närheten av förra säsongens målskörd för att det ska klassas som en bra säsong.

– Kolla på Ian Rush, Liverpools bäste målgörare någonsin. Han gjorde 47 mål en säsong, men han gjorde det aldrig igen. Han gjorde 25 eller 30 efter det. Om Salah gör 25 den här säsongen så är det ändå en bra säsong, säger Jamie Carragher.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel!

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Daniel Sturridge poängräddare för Liverpool

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Mohamed Salah

Liverpool FC

Jamie Carragher