Petter Northug

Northug om kärleken: ”Jag ska höra av mig och fråga?”

avPetra Thorén

Har han en ny kärlek?

Det råder förvirring i Petter Northug-lägret.

– Jag har inte sett någon ny kärlek, men jag har hört att det där kommer från Johan Kaggestad (Northugs rådgivare), säger norrmannen och skrattar.

Petter Northug är lika stor i Norge som Zlatan Ibrahimovic är i Sverige. Därför skvallras det förstås hejvilt om 32-åringens kärleksliv. I samband med att norrmannen aviserade sitt avsked till längdskidåkningen ställde norska journalister frågor om hans nya flickvän.

”Ska ha trevligt med sin flickvän”

I går sedan sa nämligen hans rådgivare Johan Kaggestad följande till norska TV2:

– Petter är klok. Han har kommit fram till att nog är nog. Han har vunnit nog. Nu vill han bara ha trevligt med skidåkningen, träna och sin flickvän. Han gläder sig för nya uppdrag.

”Vem pratar han om?”

Men det där tillbakavisade Northug, med glimten i ögat, under presskonferensen.

– Jag har inte sett någon ny kärlek, men jag har hört att det där kommer från Johan Kaggestad. Så jag får skicka ett meddelande till honom och fråga vem han pratar om, säger norrmannen och skrattar.

”Inte lika brutal som min far”

I Norge är de mycket angelägna om att få fram en ny Petter Northug. De inhemska reportrarna undrade därför om inte Northug själv kunde bidra med en son.

– Jag tror inte att mamma och pappa kan bidra med några fler northugar. Tomas, Even (bröderna) och jag får kanske jobba lite. Men jag kommer nog inte vara lika brutal som min far. Det unnar jag inte min egen son.

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Världscupen i längdskidor – stor guide. lopp för lopp

LÄS MER: Skid-VM i Seefeld 2019 – allt om mästerskapet

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

ARTIKELN HANDLAR OM