United-profilen sågar klubben efter Lukakus viktökning

Gary Neville: ”Har Lukaku fått rätt träningsprogram?”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Romelu Lukaku, 25, har anklagats för att se tung och för muskulös ut under höstsäsongen. Han har själv medgett att han gymmade för mycket inför sommarens VM.

Nu ifrågasätter Manchester United-profilen Gary Neville klubbens ledarstab.

– I denna tid när du har 55 anställda i varje klubb, dietister, styrke- och konditionstränare, så kan jag inte förstå hur en spelare ens kan få känna sig för muskulös och överviktig, säger han.

I sommarens VM tog han en bronsmedalj med sitt Belgien och gjorde själv fyra mål under mästerskapet.

Men hösten i klubblaget Manchester United har varit tyngre för Romelu Lukaku – med betoning på tyngre.

Berättar själv om vikten

Under säsongen har han ofta anklagats för att vara för tung och muskulös för sitt eget bästa – någonting som han nyligen berättat att han själv känt av.

– I Premier League kan jag inte spela med samma muskelmassa som när jag spelar med landslaget. Jag kände direkt när jag kom tillbaka efter VM: ”Nah, jag kan inte spela i den här ligan om jag är så här”, säger han enligt The Sun och fortsätter:

– Jag var tvungen att tappa lite vikt. Så jag har hållit mig borta från gymmet, druckit mycket vatten och ätit mycket grönsaker och fisk. Det hjälper.

Foto: TT

”Ta inga risker med förberedelserna”

Nu sågar den gamle United-spelaren Gary Neville klubben för att de ens har tillåtit Lukaku – som bröt sin 997 minuter långa måltorka i 4–1-vinsten mot Fulham – att gå upp i vikt.

Även Romelu Lukaku själv får en pik från den före detta lagkaptenen.

– Jag har ett problem med hela den här ”vikt-grejen”, kanske för att jag själv var så noggrann som spelare. Man kan aldrig chansa med säsongsförberedelserna. Man kan spela dåligt, man kan ge bort mål till motståndarna, missa målchanser. Såna saker händer, säger han i tv-programmet Monday Night Football.

– Ta inga risker med förberedelserna. Man måste tänka: ”Kommer jag i tid varje morgon? Äter jag rätt? Går jag till gymmet rätt tid? Följer jag träningsprogrammet?”.

Ifrågasätter anfallarens rutiner

Lukakus långsamma väg tillbaka till ”matchvikt” har fått Neville att fundera över hur tränarna har tänkt gällande anfallarens rutiner.

– Man kan fråga sig om han fått rätt träningsprogram från klubben och då måste man ifrågasätta ledarstaben och så, säger han.

– I denna tid när du har 55 anställda i varje klubb, dietister, styrke- och konditionstränare, så kan jag inte förstå hur en spelare ens kan få känna sig för muskulös och överviktig. Särskilt när han är frisk och kry.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.