Östersund tog tre poäng – i Ghoddos sista (?) match

avMalin Wahlberg, Staffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

SUNDSVALL/STOCKHOLM. Saman Ghoddos gjorde det matchavgörande målet mot Gif Sundsvall.

Det kan också ha varit stjärnans sista i Östersundströjan.

– Önskemålet och drömmen är att komma ut i Europa i någon av toppligorna, det är ingen hemlighet, säger han till C More.

Östersund har inte haft någon lyckad vår i allsvenskan och låg inför matchen mot Gif Sundsvall på tolfte plats med bara två segrar. Men i lördagens Norrlandsderby inför över 7 000 åskådare i Sundsvall övertygade fjolårets succélag. 

Curtis Edwards gav Östersund ledningen i den sjunde minuten på ett inspel från Hosam Aiesh.

Aiesh gjorde sedan 2–0 med huvudet efter en nickframspelning av Douglas Bergqvist.

– Det var ingen variant. Men vi hade pratat om att jag skulle dra mig ut till den sidan när bollen kommer från Ken på kanten. Douglas är väldigt stark på huvudet och hittar mig perfekt. Då är det bara att lägga in den, säger Aiesh till Sportbladet.

”Hoppas att han dömde rätt”

Linus Hallenius tände hoppet för Sundsvall när han satte reduceringen fem minuter senare. Östersundsförsvaret stod och sov när David Batanero slog en snabb frispark till Hallenius som vände om i straffområdet och gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

– Jag blev väldigt ren. Vi har sagt att om ”Bata” och jag får kontakt på frisparkarna så kan vi överraska dem, och det gjorde vi. Jag hoppas att han dömde rätt, att jag var på rätt sida. Men det tror jag, tajmar man det rätt så får man ett par meter om de inte är med på det. Det var en fin variant, säger Hallenius.

Efter paus ökade Saman Ghoddos på till 3-1 i den 55:e minuten.

Men Sundsvall hade inte gett upp. Med en kvar kvart kvar satte laget in Juho Pirttijoki på topp och började slå långt. Amerikanen Romain Gall hade två bra lägen, men till slut var det Hallenius som i den 81:a minuten på nytt reducerade för hemmalaget och gjorde sitt femte mål för säsongen.

Sundsvall pressade även på för en kvittering och ÖFK-målvakten Aly Keita fick sträcka ut rejält när Pirttijoki hockeystyrde ett skott från Samuel de los Reyes Domínguez.

Hemmalaget lyckades inte få in några fler bollar och Östersund åker hem med tre viktiga poäng till Jämtland.

– Det känns skitbra. Vi vinner derbyt och över 90 minuter tycker jag att vi är det bättre laget. Sedan är det lite bergochdalbanor när de tar över, men i slutändan är vi det bättre laget, säger Hosam Aiesh.

Blev det onödigt spännande?

– Ja, det tycker jag. Deras första mål är slarv av oss, men sånt händer under match. Det viktigaste är att vi vann.

Aiesh säger att vinsten mycket väl kan ha varit vändningen på lagets knackiga inledning av allsvenskan.

– I vårt omklädningsrum vet vi vad vi kan. VI har aldrig tvivlat, vi har alltid trott på att det kommer att vända. Men de här förlusterna är något vi får lära oss av.

Ghoddos kan ha gjort sin sista match

I fortsättningen kan laget dock få klara sig utan matchvinnaren Saman Ghoddos. Östersunds stjärna åker nu iväg för att försöka ta en plats i Irans VM-trupp. Sedan är framtiden osäker.

– Kindberg (ÖFK:s ordförande) står här bredvid så jag vågar inte säga för mycket. Önskemålet och drömmen är att komma ut i Europa i någon av toppligorna, det är ingen hemlighet, säger han till C More.

Sundsvalls tränare Joel Cedergren var besviken över poängtappet.

– Östersund är bra, ingen tvekan om det. Vi har lite svårt att skapa målchanser, vi pratade om det i halvlek att kunna komma in bakom. Men de gör det bra, deras en-mot-en-spel på kanterna är hög klass och vi lyckas inte hantera det. Vi kommer tillbaka ändå utan att vårt spel är strålande bra och skapar en del målchanser, säger han.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM